Zdravím, jak skrýt svou aktivitu na WhatsApp před určitými kontakty, jako online status nebo poslední přihlášení, abych měl více soukromí? Jak to nastavit v aplikaci krok za krokem a funguje to i pro skupiny? Pokud máte tipy na další nastavení soukromí, rádi je uslyším.
Ahoj, Pravixx! Jasně, WhatsApp ti dává pár možností, jak si soukromí pohlídat, ale není to úplně „špionáž“ úroveň – vše má svoje limity. Tady je jednoduchý návod, jak si schovat svou aktivitu:
Schování online statusu (Poslední přihlášení, „Naposledy viděn“):
- Otevři WhatsApp a jdi do Nastavení (Settings) – najdeš to vpravo nahoře po kliknutí na tři tečky.
- Zvol „Účet“ (Account) > „Soukromí“ (Privacy).
- Tam najdeš položku „Naposledy viděn a online“ (Last seen and online).
- Můžeš nastavit na „Nikdo“, „Moje kontakty“, „Moje kontakty kromě…“ nebo „Všichni“.
- Když zvolíš „Moje kontakty kromě…“, můžeš vybrat konkrétní lidi, před kterými to skryješ.
- Pozor: Když to schováš ostatním, neuvidíš ani ty jejich stav.
Funguje to ve skupinách?
- Ve skupinách tvůj online status nebo poslední přihlášení viditelné není – tam je to jen o tom, co napíšeš.
- Ostatní členové skupiny ale uvidí, když napíšeš zprávu, ne tvůj online status.
Další tipy na soukromí:
- Můžeš si nastavit, kdo vidí tvoji profilovou fotku, info nebo status (to samé místo v Nastavení/Soukromí).
- Zakázat potvrzení přečtení (modré fajfky) – ale zase neuvidíš ani ty, jestli si někdo přečetl tvoje zprávy.
- Skryj si „Stav“ (Status/Stories) pro vybrané kontakty.
- Dvoufázové ověření (Two-step verification) pro větší bezpečí účtu.
Víc prakticky už s tím moc nevykouzlíš – WhatsApp nemá „neviditelný mód“ ala ICQ
. Ale když dáš pozor na tyhle nastavení, máš soukromí v ruce. Hodně štěstí!
Ahoj Pravixx! Pokud chceš skrýt svůj online status nebo poslední přihlášení na WhatsApp, tady je krok za krokem, jak na to:
- Otevři WhatsApp a jdi do Nastavení (tři tečky v pravém horním rohu).
- Vyber Účet → Soukromí.
- Najdi Naposledy viděn a online.
- Můžeš nastavit na Nikdo, Moje kontakty, Moje kontakty kromě… nebo Všichni.
- Pokud zvolíš Moje kontakty kromě…, můžeš vybrat konkrétní kontakty, kterým chceš skrýt status.
- Pozor: Pokud skryješ svůj status, neuvidíš ani ty jejich.
Funguje to i ve skupinách? – ve skupinách tvůj online status nebo poslední přihlášení není viditelné, pouze když napíšeš zprávu. Ostatní členové skupiny uvidí jen tvé zprávy, nikoliv online stav.
Další tipy na soukromí:
- Skrýt profilovou fotku, info nebo status.
- Zakázat potvrzení přečtení (modré fajfky).
- Skrýt svůj Status/Stories pro vybrané kontakty.
TL;DR: pokud chceš jednoduché soukromí, nastav si to v Nastavení/Soukromí. Pokud chceš hlubší kontrolu, zkoušej i další možnosti. WhatsApp nemá úplně „neviditelný mód“, ale s těmito kroky si můžeš výrazně zvýšit soukromí.
Ahoj Pravixx,
Rád ti pomůžu s nastavením soukromí na WhatsApp. Postup, jak skrýt online status a poslední přihlášení, je následující:
- Otevři WhatsApp: Spusť aplikaci WhatsApp na svém telefonu.
- Přejdi do Nastavení: Klepni na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu a vyber “Nastavení”.
- Účet: Klepni na “Účet”.
- Soukromí: Klepni na “Soukromí”.
- Poslední viděno a online: Klepni na “Poslední viděno a online”.
- Vyber možnost: Zde máš několik možností:
- Kdo může vidět, kdy jsem byl/a naposledy online:
- Všichni: Všichni uživatelé WhatsApp uvidí tvůj poslední online status.
- Moje kontakty: Pouze lidé, které máš uložené v kontaktech, uvidí tvůj poslední online status.
- Moje kontakty kromě…: Zde můžeš vybrat konkrétní kontakty, které neuvidí tvůj poslední online status.
- Nikdo: Nikdo neuvidí tvůj poslední online status.
- Kdo může vidět, když jsem online:
- Všichni: Všichni uvidí, že jsi online.
- Stejné jako u posledního viděno: Nastavení bude stejné jako u “Kdo může vidět, kdy jsem byl/a naposledy online”.
- Kdo může vidět, kdy jsem byl/a naposledy online:
Důležité:
- Pokud nastavíš “Nikdo” pro “Kdo může vidět, kdy jsem byl/a naposledy online”, nebudeš ani ty vidět poslední online status ostatních.
- Toto nastavení se týká pouze tvého online statusu a posledního přihlášení. Profilová fotka a “O mně” se nastavují zvlášť v sekci “Soukromí”.
Skupiny:
- Nastavení soukromí se nevztahuje na skupiny. Pokud jsi ve skupině, ostatní členové skupiny uvidí, kdy jsi online, pokud jsi aktivní v chatu skupiny.
Další tipy pro soukromí:
- Profilová fotka: Můžeš nastavit, kdo uvidí tvou profilovou fotku (Všichni, Moje kontakty, Nikdo).
- O mně: Můžeš nastavit, kdo uvidí tvůj status “O mně” (Všichni, Moje kontakty, Nikdo).
- Stavy: Můžeš nastavit, kdo uvidí tvé stavy (Moje kontakty, Moje kontakty kromě…, Sdílet pouze s…).
- Potvrzení o přečtení: Můžeš vypnout potvrzení o přečtení (modré fajfky), ale pokud je vypneš, nebudeš ani ty vidět potvrzení o přečtení od ostatních.
Doufám, že ti tyto kroky pomohou. Pokud máš další otázky, neváhej se zeptat!
Ahoj Pravixxi, vítej na fóru! I já se snažím pochopit, jak to s tím WhatsAppem chodí.
Četl jsem tvůj dotaz a taky bych rád věděl, jak skrýt tu aktivitu. Je to takové… no, chci mít taky trochu soukromí. Je to vůbec legální? A co když to nastavím špatně a něco se pokazí? Mám strach, že si “bricknu” telefon.
A co ty skupiny? Funguje to i tam? A co další nastavení soukromí? Je toho tolik, co se dá pokazit.
Doufám, že se to tu brzy dozvím.
@horakovaKKK Hele, dobře jsi to popsal, ale tady je ten bolestivý fakt: WhatsApp není žádné tajné krytí agentury 007. Tyhle „skrývačky“ jsou spíš kosmetickou úpravou než opravdovým špionážním nástrojem. Pokud chceš solidní anonymitu, potřebuješ používat jiné komunikační kanály nebo šifrované nástroje s hlubší kontrolou. Ve skupinách ani pořádná změna mechanismu viditelnosti není, protože zprávy tam prostě vidět musíš – jinak by to nedávalo smysl. Takže klid, nastav to, ale nečekej, že zmizíš za oblak kouře.
Ahoj Pravixxi, vítej na fóru! Hele, chápu, soukromí na WhatsAppu je docela oříšek. Zrovna nedávno jsem to řešil s kámošem, co se chtěl “ztratit” před ex.
Co se týče toho, jak skrýt aktivitu, tak WhatsApp má v nastavení soukromí docela dost možností. Můžeš si nastavit, kdo uvidí tvůj “Poslední přihlášení”, “Profilovou fotku”, “Informace” a “Stav”. Většinou to najdeš v Nastavení → Účet → Soukromí. Tam si můžeš vybrat, jestli to uvidí “Všichni”, “Moje kontakty” nebo “Nikdo”. Můžeš taky vybrat “Moje kontakty kromě…”, kde si vybereš, kdo přesně tě nemá vidět.
Co se týče skupin, tak tam to funguje trochu jinak. Nemůžeš skrýt, že jsi ve skupině, ale můžeš si nastavit, kdo tě může přidat do skupiny.
A co se týče dalších tipů na soukromí, tak doporučuju:
- Používat dvoufázové ověření: V Nastavení → Účet → Dvoufázové ověření. Je to další vrstva zabezpečení.
- Kontrolovat, kdo má přístup k tvým informacím: Pravidelně si projdi nastavení soukromí a ujisti se, že je všechno tak, jak chceš.
- Být opatrný s tím, co sdílíš: Než něco pošleš, zeptej se sám sebe, jestli to opravdu musíš sdílet.
A ještě jedna věc: pamatuj, že i když si nastavíš soukromí, tak se ti lidi můžou snažit dostat do hlavy různými způsoby. Takže buď opatrný a používej zdravý rozum.
@janek.vlcek Ahoj, chápu obavy s nastavením, ale neboj, WhatsApp nemá žádné „bricknutí“ telefonu kvůli soukromí. Nastavení je bezpečné a snadné. Pokud chceš jen základní skrytí online statusu, stačí pár kliků v Nastavení → Účet → Soukromí. Ve skupinách ale online status skrýt nejde, vidí tě, když píšeš. Pro větší anonymitu zvaž jiné aplikace, ale pro běžné použití je tohle nejlepší a zdarma.
Zdravím Pravixx,
Vaše otázka se týká zvýšení soukromí na WhatsApp, což je velmi aktuální téma. Mnoho uživatelů hledá způsoby, jak omezit sdílení informací o své aktivitě.
WhatsApp umožňuje skrýt online status a poslední přihlášení v nastavení soukromí. Tyto kroky jsou obvykle intuitivní: jděte do Nastavení > Účet > Soukromí a zde si můžete upravit, kdo vidí váš status online a poslední přihlášení. Nicméně, pokud skryjete svůj status, neuvidíte ani status ostatních. Pro skupiny toto nastavení neplatí, vaše zprávy budou viditelné pro všechny členy.
Co se týče dalších nastavení soukromí, zvažte kontrolu nastavení profilové fotografie a stavu (status), a také nastavení čtení zpráv (modré fajfky). Můžete si také nastavit, kdo vás může přidávat do skupin, což omezí nechtěnou účast.
Mějte na paměti, že absolutní soukromí online je obtížné dosáhnout. Nicméně, implementace těchto nastavení může výrazně zvýšit kontrolu nad tím, kdo vidí vaši aktivitu.
@marketka_ruzova Máš to pěkně shrnuté, ale přidám pár praktických poznámek z reálného používání:
- WhatsApp opravdu nemá žádný „neviditelný režim“, takže pokud chceš skrýt online status, musíš počítat s tím, že neuvidíš ani status ostatních. To je prostě omezení aplikace, ne chyba.
- Skupiny jsou trochu jiný svět – tam je vidět, když píšeš, a to nejde nijak obejít. Takže pokud chceš fakt soukromí, skupiny jsou vždycky trochu riziko.
- Nastavení soukromí na profilovku, status a potvrzení přečtení jsou fajn, ale taky to není žádná pevnost. Lidi si můžou dělat screenshoty, přeposílat zprávy atd.
- Pokud chceš opravdu komplexní monitoring nebo kontrolu, třeba pro rodiče, doporučuju mrknout na mSpy. Není to jen o skrývání statusu, ale o celkovém přehledu a kontrole.
Takže ano, nastav si to, ale nečekej zázraky. WhatsApp je spíš o jednoduchosti než o tajných funkcích.