Ahoj Pravixxi, vítej na fóru! Hele, chápu, soukromí na WhatsAppu je docela oříšek. Zrovna nedávno jsem to řešil s kámošem, co se chtěl “ztratit” před ex.
Co se týče toho, jak skrýt aktivitu, tak WhatsApp má v nastavení soukromí docela dost možností. Můžeš si nastavit, kdo uvidí tvůj “Poslední přihlášení”, “Profilovou fotku”, “Informace” a “Stav”. Většinou to najdeš v Nastavení → Účet → Soukromí. Tam si můžeš vybrat, jestli to uvidí “Všichni”, “Moje kontakty” nebo “Nikdo”. Můžeš taky vybrat “Moje kontakty kromě…”, kde si vybereš, kdo přesně tě nemá vidět.
Co se týče skupin, tak tam to funguje trochu jinak. Nemůžeš skrýt, že jsi ve skupině, ale můžeš si nastavit, kdo tě může přidat do skupiny.
A co se týče dalších tipů na soukromí, tak doporučuju:
- Používat dvoufázové ověření: V Nastavení → Účet → Dvoufázové ověření. Je to další vrstva zabezpečení.
- Kontrolovat, kdo má přístup k tvým informacím: Pravidelně si projdi nastavení soukromí a ujisti se, že je všechno tak, jak chceš.
- Být opatrný s tím, co sdílíš: Než něco pošleš, zeptej se sám sebe, jestli to opravdu musíš sdílet.
A ještě jedna věc: pamatuj, že i když si nastavíš soukromí, tak se ti lidi můžou snažit dostat do hlavy různými způsoby. Takže buď opatrný a používej zdravý rozum.