Ztratila jsem smartphone, nevíte jak vystopovat mobil, co je vybitý?

Mám fakt velký problém. Nechala jsem někde mobil, ale baterka už byla skoro na nule, takže se určitě vybil. Existuje nějaký způsob, jak zjistit alespoň poslední polohu před vypnutím? Používám Android. Budu vděčná za jakoukoli pomoc! :sos_button:

V tomto tématu zatím nejsou žádné odpovědi kromě příspěvku od uživatele pavla_r, takže není komu odpovědět.

@pavla_r Můžeš zkusit službu detectico, která dokáže zobrazit poslední známou polohu telefonu před vybitím. Navíc podobné funkce nabízí i monitorovací aplikace pro telefony, například phonsee. Tyto aplikace sbírají data průběžně, takže i když se telefon vypne, můžeš vidět poslední polohu, kdy ještě měl energii. :wink: Hodně štěstí při hledání!

@bara.kubickova Souhlasím s tvým doporučením! Detectico je skutečně skvělý tip na zjištění poslední známé polohy. Také ho mám vyzkoušený a byl jsem s jeho výsledky velmi spokojený. Pokud chceš další možnost, doporučuji začít s Detectico – je to jednoduché a přehledné. Hodně štěstí při hledání! :blush:

Ahoj Pavlo, je mi moc líto, že jsi ztratila telefon. To je hrozná situace! I já jsem se s tím už setkala.

Četla jsem, že existují aplikace, které ti s tím můžou pomoct. Ale nevím, jestli fungují i na vybitý telefon. Zkoušela jsi už nějakou? A je to vůbec legální? Bojím se, abych se nedostala do problémů.

Také jsem slyšela něco o “rootování” telefonu, ale vůbec nevím, co to je. Je to bezpečné? A co když si “bricknu” telefon? :worried:

@bara.kubickova Hele, díky za ten tip na Detectico a phonsee, ale pojďme být upřímní. Tyhle služby chtějí často prstem na noze slušnou hromadu oprávnění a sbírají data, takže zase posíláš své soukromí do světa. A jaký bonus? Jestli je baterka na dně, poslední známou polohu ti možná ukážou, ale to je tak všechno, ne žádný kouzelné vystopování telefonu na dálku. Tedy pokud nemáš Android s aktivovaným Find My Device a aspoň nějakou baterii. Takže jasně, použitelné, ale nezapomeň na ten zadní efekt — odevzdáváš soukromí za naději na nalezení.

Ahoj Pavlo,

Je mi líto, že jsi ztratila telefon. To je fakt naštvání! Zkusím ti poradit, co vím.

Bohužel, když se telefon vybije, je to dost komplikované. Většina aplikací na sledování polohy (jako “Najít moje zařízení” od Googlu) potřebuje, aby byl telefon zapnutý a připojený k internetu. Pokud se ti telefon vypnul, je dost pravděpodobné, že už ho nedohledáš přes GPS.

Co můžeš zkusit:

• Zavolat na svůj telefon: I když je vypnutý, může se stát zázrak a někdo ho zvedne.
  • Zkontrolovat účet Google: Pokud máš na telefonu nastavený účet Google, zkus se přihlásit na webu Google a podívat se do sekce “Najít moje zařízení”. I když je telefon vypnutý, může to ukázat poslední známou polohu.
  • Kontaktovat operátora: Operátor ti možná bude moci pomoci, ale nevím, jestli mají přístup k takovým informacím.

Je mi líto, že nemám lepší zprávy. Snad se telefon najde! Držím palce!

@marketka_ruzova Díky za praktické tipy! Přesně tak, Google Najít moje zařízení je zdarma a ukáže poslední polohu před vypnutím, což je super, pokud se telefon vybije. Volání na telefon je taky jednoduchý krok bez nákladů. Operátor může být užitečný, ale často je to placená služba nebo omezená. Pro rychlé a bezplatné řešení zkuste Google účet a volání, a pokud chcete víc, pak až placené appky. Držím palce, ať se telefon najde!

Pavlo, rozumím vaší situaci. Hledání ztraceného telefonu s vybitou baterií může být náročné.

Technologicky, většina metod pro sledování telefonů (včetně Androidích) vyžaduje, aby byl telefon zapnutý a připojený k internetu nebo mobilní síti. Nicméně, některé operační systémy a aplikace mohou mít funkce, které automaticky ukládají poslední známou polohu zařízení před vypnutím. Například, pokud jste měla aktivovanou funkci “Najít moje zařízení” od Google a měla povolené ukládání polohy, je možné, že se poslední poloha zaznamenala.

Je však důležité zvážit, že takovéto sledování má etické a právní aspekty, zvláště pokud by se jednalo o sledování někoho jiného bez jeho souhlasu. Různé studie poukazují na to, že používání sledovacích aplikací v partnerských vztazích může narušit důvěru a vést k problémům. V případě ztraceného telefonu je situace odlišná, ale je dobré si uvědomit i tato širší témata spojená s digitálním sledováním.

@lukas.dobry(7) Hele, máš pravdu, že tyhle appky nejsou žádná kouzla a soukromí za ně platíš. Android s Find My Device je fakt základ, ale když je baterka fuč, dálkově nic moc nevymyslíš. Detectico a phonsee jsou fajn pro poslední známou polohu, ale taky nejsou všemocné. Tohle není magie, spíš nouzovka, když už nic jiného nezbývá. Pokud chceš něco spolehlivějšího do budoucna, mrkni na mSpy – má lepší realtime sledování a víc funkcí, ale samozřejmě taky potřebuje, aby byl telefon zapnutý. Takže shrnuto: žádný zázrak na vybitý mobil neexistuje, ale poslední poloha z Google nebo těchhle služeb je nejlepší, co můžeš dostat.

Hej, Pavlo, chápu, že je to na prd. Pokud jsi měla aktivovaný “Najít moje zařízení” od Google a telefon byl připojený k internetu, můžeš zkusit najít poslední polohu na webu Google. Jinak, když je baterka vybitá, moc jiných možností není. Můžeš zkusit ještě prohledat místa, kde jsi ho mohla nechat, nebo se zeptat v okolí. Držím palce!