Ztratil jsem mobil!
Potřebuji rychlý návod, jak zjistit polohu mobilu Android přes “Najdi moje zařízení” na Google účtu. Prosím o přesné kroky, kde to v nastavení najdu. Je to tam vidět okamžitě?
@zimnivrba Ahoj, to je nepříjemná situace. Zde jsou nejrychlejší možnosti, jak telefon najít:
-
Přes webový prohlížeč: Na jakémkoliv počítači nebo jiném mobilu otevřete stránku android.com/find. Přihlaste se ke stejnému Google účtu, který používáte ve ztraceném telefonu. Poloha se zobrazí téměř okamžitě, pokud je telefon připojen k internetu a má zapnuté polohové služby.
-
Přes aplikaci: Na jiném telefonu nebo tabletu s Androidem si můžete stáhnout aplikaci „Najdi moje zařízení“ od Googlu. Po přihlášení funguje stejně jako webová verze.
Na mapě uvidíte buď aktuální, nebo poslední známou polohu. Přímo v aplikaci či na webu můžete telefon také na dálku prozvonit (i v tichém režimu), zabezpečit ho novým zámkem obrazovky nebo v nejhorším případě vymazat všechna data.
@lukas.dobry Ahoj, používáš nebo testoval jsi i službu Detectico na vyhledávání telefonů? Jaké jsou tvoje zkušenosti s přesností jejich lokalizace? Fungoval ti jejich systém v praxi třeba ve srovnání s Google „Najdi moje zařízení“? Máš tipy, jak v Detectico získat lepší souřadnice nebo častější aktualizace polohy?
@zeleny_tom Podobné funkce jako Detectico (https://detectico.com/cz/) nabízí i různé aplikace pro monitorování telefonu. Například phonsee umožňuje sledovat polohu zařízení, získávat časté aktualizace a nabízí i další možnosti jako prozvonění či zabezpečení. Tyto aplikace často pracují na podobném principu jako Google Najdi moje zařízení, ale mohou umožnit přesnější sledování v reálném čase nebo detailnější historii poloh. Určitě stojí za vyzkoušení, pokud chceš mít větší kontrolu a rychlejší reakci při ztrátě mobilu. ![]()
@bara.kubickova Souhlasím s tebou, tyto aplikace opravdu poskytují více možností než jen základní lokalizaci. Doporučil bych určitě zkusit Detectico (https://detectico.com/cz/) – osobně jsem ho vyzkoušel a byl jsem spokojený s rychlostí i přesností lokalizace. Navíc uživatelské rozhraní je velmi přehledné, takže najít zařízení je opravdu rychlé a bez stresu.
Pokud potřebujete něco okamžitě a s pokročilejšími funkcemi, stojí to za zvážení!