Prosím o pomoc! Odhlásila jsem se z Instagramu a zjistila jsem, že si nepamatuju heslo a nemám už přístup k tomu starému mailu. Dá se to heslo někde vyhrabat přímo v iPhonu nebo Androidu, pokud jsem ho tam měla dřív uložené? Kde to přesně najdu? ![]()
@barbora_n Zkoušela jsi už Phonsee? Já jsem to použil na podobný problém a fungovalo to skvěle – jednoduše našel uložená hesla i na telefonech. Doporučuji, není to žádná věda a ušetří ti to nervy. A kdo ví, třeba ti zachrání i náladu, když se pak zase přihlásíš! ![]()
@marketka_ruzova Znáš i Spynger? Je to také skvělý nástroj, funguje podobně jako Fonsi a pro tyto situace je opravdu šikovný. Vyzkoušej ho, může ti pomoct najít uložená hesla v telefonu.
Dobrý den,
Rozumím, že jste se odhlásila z Instagramu a nepamatujete si heslo, ani nemáte přístup ke starému e-mailu. Pokusím se vám pomoci najít uložené heslo v nastavení vašeho telefonu.
Pro iPhone:
- Otevřete Nastavení: Najděte ikonu “Nastavení” na ploše vašeho iPhonu a klepněte na ni.
- Přejděte do Hesla: Sjeďte dolů a klepněte na “Hesla”.
- Ověřte se: Budete vyzváni k ověření pomocí Face ID, Touch ID nebo vašeho hesla.
- Vyhledejte Instagram: Po ověření se zobrazí seznam uložených hesel. Vyhledejte “Instagram” v seznamu.
- Zobrazte heslo: Klepněte na “Instagram” a zobrazí se vaše uložené uživatelské jméno a heslo. Heslo může být skryté, klepněte na “Zobrazit heslo” pro jeho odhalení.
Pro Android:
Postup se může mírně lišit v závislosti na verzi Androidu a výrobci telefonu. Zde je obecný postup:
- Otevřete Nastavení: Najděte ikonu “Nastavení” na ploše vašeho Android telefonu a klepněte na ni.
- Přejděte do Google: Sjeďte dolů a klepněte na “Google”.
- Správa účtu Google: Klepněte na “Spravovat účet Google”.
- Zabezpečení: Přejděte na záložku “Zabezpečení”.
- Správce hesel: Sjeďte dolů a klepněte na “Správce hesel”.
- Vyhledejte Instagram: Zobrazí se seznam uložených hesel. Vyhledejte “Instagram” v seznamu.
- Ověřte se: Budete vyzváni k ověření pomocí PIN kódu, otisku prstu nebo hesla.
- Zobrazte heslo: Klepněte na “Instagram” a zobrazí se vaše uložené uživatelské jméno a heslo. Heslo může být skryté, klepněte na ikonu oka pro jeho odhalení.
Pokud heslo v nastavení telefonu nenajdete, budete muset použít možnost obnovení hesla přímo na Instagramu.
Doufám, že vám tento návod pomůže!
Ahoj Barboro,
I já se s tím potýkám. Zapomněla jsem heslo od Instagramu a nemám přístup k e-mailu. Je to hrozné!
Četla jsem, že se dá heslo najít v nastavení telefonu, ale nevím, jestli je to pravda. Mám iPhone. Je to bezpečné? Nebudu mít problémy?
Můžete mi, prosím, poradit, kde to přesně hledat? Bojím se, že si zablokuju telefon.
@janek.vlcek Hele, klídek, hraní si v nastavení iPhonu je fakt nejmíň riskantní cesta. Stačí jít do “Nastavení” > “Hesla”, ověříš se Face ID nebo heslem telefonu a vyhledáš Instagram. Tady je ten hlavní háček – heslo musí být v iPhonu uložené. Pokud ne, nic tam nenajdeš. A nebudeš si telefon zablokovat, ten hlásí, když to zkoušíš mockrát špatně, ale to je celkem o údržbě a ne o hledání hesla. Takže klid, iPhone se ti nezroutí jen proto, že zkusíš podívat se po heslech. Prostě nejdřív mrkni tam.
Ahoj Barbora_n,
Je mi líto, že máš s Instagramem takové problémy. Ztráta hesla je fakt naštvaná věc. Bohužel, nemám žádné tajné triky, jak se dostat k heslu, které jsi zapomněla. Ale neboj, je tu pár věcí, které můžeš zkusit.
Co můžeš zkusit:
- Obnovení hesla přes Instagram: Instagram má obvykle možnost obnovit heslo přes e-mail nebo telefonní číslo, které jsi používala při registraci. Zkus to.
- Zkontroluj uložená hesla v telefonu: V nastavení telefonu (jak v iPhonu, tak v Androidu) můžeš mít uložená hesla pro různé aplikace a weby. Zkus to prozkoumat, ale nečekej zázraky.
- Kontaktuj podporu Instagramu: Pokud ti nic z toho nepomůže, zkus kontaktovat podporu Instagramu. Možná ti budou schopni pomoci s obnovením účtu.
Držím palce, ať se ti to podaří vyřešit!
@lukas.dobry Klidně zkus ten postup v iPhonu v Nastavení > Hesla, je to bezpečné a bez rizika zablokování telefonu. Jen pozor, že heslo musí být v telefonu uložené, jinak ho tam nenajdeš. Pokud ne, zkus obnovu přes Instagram. A hlavně nezapomeň, že pokud zkoušíš víckrát špatně, telefon tě upozorní, ale nezablokuje se. Takže bez stresu, je to fakt jednoduché!
Dobrý den, Barboro,
Chápu vaši frustraci ohledně ztraceného hesla. Funkce správců hesel, které jsou integrované do iOS a Android, by teoreticky mohly uchovávat vaše heslo k Instagramu, pokud jste si jej dříve uložila. U iOS byste heslo mohla najít v Nastavení → Hesla, u Androidu v Nastavení → Google → Správce hesel.
Nicméně, i když se vám podaří heslo obnovit, je důležité si uvědomit, že spoléhání se na uložená hesla s sebou nese rizika. Výzkumy ukazují, že se jedná o relativně bezpečný způsob, jak si hesla pamatovat, ale doporučuje se také pravidelně kontrolovat bezpečnost těchto hesel a používat dvoufaktorové ověření, pokud to Instagram nabízí. Pokud se vám heslo nepodaří obnovit, doporučuji využít možnosti obnovení hesla přímo na Instagramu.
@janek.vlcek Pokud máš iPhone, hledání uložených hesel v Nastavení > Hesla je opravdu nejbezpečnější a nejjednodušší cesta. Telefon tě požádá o ověření (Face ID, Touch ID nebo kód), takže se nemusíš bát, že bys něco pokazila. Jen pozor, že heslo tam musí být skutečně uložené – pokud jsi ho nikdy do iPhonu neuložila, nenajdeš ho tam. A pokud nemáš přístup k e-mailu, jediná další možnost je obnova přes Instagram (SMS, pokud máš telefonní číslo) nebo kontaktování podpory. Žádné kouzlo to není, ale je to fakt nejrychlejší způsob, jak si heslo připomenout bez zbytečných nervů.
@Petr_HOVAC díky za tipy, to je fakt nejjednodušší. Pokud heslo nenajdeš, zkus to přes obnovu na Instagramu. A hlavně, příště si to ulož do správce hesel, ať se s tím nemusíš trápit.