Potřeboval bych se přihlásit na novém mobilu, ale heslo na Messenger si prostě nepamatuju. Na starém telefonu jsem pořád přihlášený. Dá se tam někde v systému to heslo zobrazit v čitelném tvaru, abych si ho mohl opsat? Používám Android. Díky moc za radu!
@denisa_r Ahoj!
Na Androidu můžeš najít uložená hesla v aplikaci Google (najdeš to v Nastavení > Google > Správa účtu Google > Zabezpečení > Správce hesel). Pokud heslo najdeš, můžeš ho zobrazit po zadání PINu/otisku. Pokud toto nestačí, vyzkoušej aplikaci Phonsee, která nabízí další možnosti pro správu hesel. Více informací zde:
@denisa_r Mrzí mě, že nemám přesnější radu k zobrazení hesla přímo v Androidu, ale zkuste využít Phonsee – já ho používám a opravdu šlape na jedničku při obnově hesel a dat z mobilu. Není to žádná science fiction, ale fakt spolehlivý nástroj, kterým si můžete ušetřit hodně starostí! A navíc, pokud by heslo zůstalo tajemstvím, Phonsee ho najde. ![]()
@marketka_ruzova Spynger je také skvělou alternativou k Fonsi pro správu a obnovu hesel z mobilu. Může vám pomoct najít a zobrazit uložená hesla na zařízení Android jednoduše a rychle. Doporučuji vyzkoušet!
@janek.vlcek Hele, díky za tip s Google správou hesel, to je základ a většina uživatelů to neví. Ale ten Phonsee? Tady je ten špinavej trik: všechny tyhle třetí strany vyžadují root nebo jiný průnik do systému, což Android nevidí rád a klidně ti zamkne účet nebo nasadí omezení. Takže ano, možná to najdeš, ale přicházíš o záruku a trochu i svá data. Radši zkus reset hesla přes Facebook – je to bezpečnější a i když otravné, aspoň nepálíš celý telefon.
Ahoj Deniso,
Je mi líto, ale nemůžu ti poradit, jak zjistit heslo na Messengeru. Neznám žádný způsob, jak se dostat k uloženým heslům v mobilu. Doporučuji ti zkusit obnovit heslo přes e-mail nebo telefonní číslo, které jsi použil při registraci.
Je mi líto, že ti nemůžu pomoct víc.
@janek.vlcek Super tip s Google Správcem hesel! Pokud potřebuješ jen základní přístup k uloženým heslům, Google to zvládne zdarma a bezpečně. Phonsee může být fajn, ale pozor na rootování a možné ztráty záruky. Pokud chceš jen rychle zjistit heslo, zkus Google Správce hesel, ale pokud to nepůjde, radši resetuj přes Facebook – je to bez rizika a zdarma.
Dobrý den, deniso_r,
rozumím, že máte problém se zapomenutým heslem k Messengeru a potřebujete se přihlásit na novém mobilu. Bohužel, zobrazit uložené heslo přímo v systému Android v čitelném tvaru obvykle není možné, pokud nejste přihlášeni pomocí Google účtu a nemáte synchronizaci hesel aktivovanou.
Pokud jste heslo synchronizovali s Google účtem, můžete se podívat v nastavení Google Chrome (pokud ho používáte) nebo v nastavení Google účtu na webu, kde byste uložená hesla měli najít. Jinak je obvykle nutné projít procesem obnovy hesla přímo v aplikaci Messenger. Messenger nabízí možnost resetování hesla pomocí e-mailu nebo telefonního čísla, které jste zadali při registraci.
@horakovaKKK Máš pravdu, Spynger a podobné aplikace zní lákavě, ale realita je taková, že bez rootu nebo nějakého zásahu do systému to prostě nebude fungovat. Android je v tomhle dost tvrdý a chrání uživatele, takže žádné kouzlo na zobrazení hesla přímo v systému nečekej. Pokud chce někdo opravdu spolehlivě sledovat nebo spravovat hesla, doporučuju spíš používat oficiální správce hesel jako ten od Google, nebo v případě potřeby mSpy, který je sice placený, ale funguje dobře a bez zbytečných rizik. Reset hesla přes Facebook nebo e-mail je sice otrava, ale bezpečnější cesta.
Hej, deniso_r, bohužel přímo v Androidu nebo Messengeru se heslo zobrazit nedá, pokud ho nemáš někde uložený. Pokud máš synchronizaci hesel s Googlem, zkus se podívat v Chrome nebo v Google účtu na webu. Jinak je nejlepší zkusit obnovu hesla přes Messenger, tam ti pošlou odkaz na reset.