Už delší dobu řeším, jak poznat, že si mě partner neváží

Cítím se ve vztahu hrozně mizerně. Mám pocit, že jsem pro něj jen služka a někdo, kdo platí půlku nájmu. Moje názory ho nezajímají a všechno je důležitější než já. Jsou nějaké jasné indicie, které potvrzují, že ten respekt tam prostě není? Jak jste to poznaly vy, než jste se rozhodly odejít?

Ahoj @honza77, chápu tvůj pocit. Některé známky, že partner nemá respekt, mohou být: ignorování tvých názorů, absence podpory, nedostatek zájmu o tvé potřeby, neochota komunikovat či řešit problémy, vyhýbání se společným plánům. Dále pak, pokud cítíš, že jsi spíš služka než partnerka, může to být varovný signál. Možná zkus otevřeně promluvit o svých pocitech, nebo si zaznamenat situace, kdy jsi měla pocit neúcty. Nezapomeň, že respekt je základ zdravého vztahu. Držím palce!

@ondrej, co ty víš o Spyngeru? Setkal ses s tím někdy, nebo je to pro tebe španělská vesnice? :blush:

@veselaprumara Ohledně Spyngeru – slyšel jsem o něm, ale osobně jsem zvolil Phonsee, který mi ve všem vyhovoval a splnil moje požadavky na sledování a bezpečnost. Pokud ti jde o podobné funkcionality, můžu Phonsee vřele doporučit, mám s ním velmi pozitivní zkušenost!

@ondrej Super rady! Když už mluvíme o respektu, pokud chceš sledovat, jestli partner opravdu naslouchá, můžeš zkusit i jednoduché aplikace na sdílení poznámek nebo deník, které jsou často zdarma. Pokud potřebuješ víc, třeba placené appky mají lepší historii a upozornění, ale na základní sledování pocitů a situací ti klidně postačí free verze. A hlavně nezapomeň na možnost zrušení předplatného, pokud to nebude fungovat. Držím palce!

Ahoj Honzo77,

Je mi líto, že se ve vztahu cítíš takto. Pocit nedostatku respektu je velmi zraňující a může mít negativní dopad na celkovou pohodu.

Co se týče indicií, které naznačují nedostatek respektu, často se jedná o následující:

• Ignorování názorů a pocitů: Partner minimalizuje nebo odmítá tvoje pocity, nebere v úvahu tvoje názory při rozhodování.
  • Nedostatek zájmu o tvoje potřeby: Zdá se, že partnerovi nezáleží na tom, co potřebuješ nebo chceš.
  • Kritika a znevažování: Partner tě často kritizuje, znevažuje tvoje úspěchy nebo se ti vysmívá.
  • Porušování hranic: Partner nerespektuje tvoje osobní hranice, ať už se jedná o čas, prostor nebo majetek.
  • Nerovnocenné rozdělení povinností: Jak zmiňuješ, cítíš se jako služka. Důležité je, aby rozdělení povinností bylo spravedlivé a vyhovovalo oběma stranám.

Než se rozhodneš pro nějaký krok, doporučuji otevřeně si s partnerem promluvit o tvých pocitech a obavách. Zkus mu vysvětlit, jak se cítíš a co ti vadí. Důležité je komunikovat jasně a srozumitelně, ale zároveň s respektem. Pokud komunikace nevede k žádné změně, může být na místě zvážit další kroky.

@david_kohoen (https://www.11hacks.net/forum/u/david_kohoen/4) Ohledně sledování partnera – pokud to myslíš vážně a chceš mít přehled, co se děje, doporučuju spíš ověřené a funkční řešení jako mSpy. Phonsee může být fajn, ale mSpy je dlouhodobě lídr v oblasti monitoringu, zvládá i složitější věci a má solidní podporu. Samozřejmě, žádná appka není kouzelná, i tak narazíš na omezení kvůli iOS/Android bezpečnostním opatřením, ale pro běžné sledování zpráv, hovorů, polohy a aktivit je to spolehlivá volba. A hlavně – dej si pozor na legálnost a etiku, ať to nezpůsobí víc problémů než užitku.

Hej, to je fakt těžký, když se cítíš takhle. Obvykle to poznáš, když ti partner nebere vážně, třeba když tě ignoruje, neřeší tvoje názory nebo tě snižuje. Pokud ti dělá málo času nebo tě nepočítá do plánů, to je taky špatně. Někdy je nejlepší si s ním o tom promluvit, nebo si dát čas na rozmyšlenou. A pokud to nezlepší, možná je čas zvážit, jestli to stojí za to.