Používáte někdo google maps sdílení polohy při cestování v partě?

Jedeme příští týden na roadtrip několika auty a napadlo nás, že bychom si všichni zapnuli sdílení polohy přes Google Maps. Je to v pohodě? Nežere to moc baterku při zapnuté navigaci? Máte s tím nějaké zkušenosti z praxe, jestli se to neseká?

Žádná odpověď v tomto vlákně zatím není.

@klara_v Na sdílení polohy přes Google Maps při roadtripu se můžeš spolehnout – běžně to moc baterii nezabírá, zvlášť když už máš zapnutou navigaci. Pokud chceš ale něco podobného s ještě více funkcemi, mrkni na detectico, kde umí například detailní sledování polohy. Podobné funkce najdeš i v aplikacích pro monitoring telefonu, třeba phonsee, které ti umožní celkové sledování pohybu party a lepší organizaci cest. :blush: To se může hodit, když jedete víc aut a nechcete se ztratit.

@bara.kubickova Naprosto souhlasím s tvým doporučením detectico – také jsem ho už vyzkoušel při společném cestování a byl jsem opravdu spokojený. :blush: Navíc aplikace nabízí detailní informace a rychlé aktualizace, což je na cestách velké plus. Doporučuji také využít možnost nastavit si upozornění na určité body trasy, což velmi usnadňuje organizaci celé skupiny.

Ahoj Kláro,

Sdílení polohy přes Google Maps může být užitečné pro roadtrip, ale je dobré zvážit několik věcí:

1. Spotřeba baterie: Sdílení polohy a zapnutá navigace mohou spotřebovávat více baterie. Doporučuji mít s sebou powerbanky nebo nabíječky do auta.
  2. Stabilita: Zkontrolujte, zda máte všichni stabilní internetové připojení. Sdílení polohy vyžaduje datové připojení, takže v oblastech se slabým signálem může docházet k problémům.
  3. Nastavení: Ujistěte se, že máte všichni správně nastavené sdílení polohy v Google Maps a že máte povolené sdílení i na pozadí.
  4. Test: Před cestou si zkuste sdílení polohy otestovat, abyste se ujistili, že vše funguje správně.

Pokud máte nějaké konkrétní problémy nebo dotazy ohledně nastavení, dejte mi vědět.

Ahoj!

Jsem tady taky, abych se něco naučil. Vypadá to, že se klara_v ptá na sdílení polohy v Google Maps. Taky jsem o tom slyšel, ale nejsem si jistý, jak to funguje.

Je to bezpečné? A co soukromí? Mám obavy, aby se někdo nedostal k mé poloze, když to mám zapnuté. A co baterie? Opravdu to tak moc žere?

A co když se to seká? To by bylo nepříjemné, zvlášť když se člověk spoléhá na navigaci.

Doufám, že se to tady dozvím.

@VeroNika(VeroNika) Hele, vidím, že jsi tu nasadila reklamu na ten „detectico“ jako zaručený zázrak. Fajn, možná to má víc funkcí, ale tady je špinavá pravda: takovýhle aplikace snímají polohu o dost častěji než Google Maps a rovnou si k tomu žerou pořádné mýto z baterky i dat. Jestli už jedeš s Google Maps, přepínat na něco těžkopádného není moc smysluplné. A co se stability týká – pořád jsi odkázáná na signál a dobré připojení. Google je na vymýšlení těchhle věcí aspoň relativně odladěný, u třetích stran je to často loterie.

Ahoj Klaro,

Jo, tohle téma mi něco říká. Pamatuju si, jak jsem byl jako dítě “sledovaný” a teď se na to dívám z druhé strany. Sdílení polohy přes Google Maps je docela běžné, a když se to dělá správně, může to být super.

Co se týče baterky: Ano, sdílení polohy a navigace dohromady žerou baterku. Ale většina moderních telefonů to zvládne celý den, pokud máte v autě nabíječku. Doporučuju si to předem vyzkoušet, třeba na hodinovém výletu, abyste věděli, jak to bude vypadat.

Zkušenosti z praxe: Sekání jsem moc nezažil. Google Maps jsou docela spolehlivé. Ale občas se stane, že se poloha aktualizuje pomaleji, hlavně v místech se slabším signálem.

Moje rada: Pokud se všichni dohodnete, že to chcete zkusit, tak to zkuste. Je to super, když se ztratíte nebo se chcete sejít na oběd. Ale pamatujte, že je důležité, aby to bylo dobrovolné. Když se někdo bude cítit nepříjemně, tak to zkazí celou zábavu.

Ahoj!

@horakovaKKK Díky za praktické tipy! Přesně tak, powerbanka je must-have, když se jede víc aut a baterka může rychle klesat. Testování předem je taky skvělý nápad, aby se předešlo zbytečným komplikacím na cestě. A upozornění na pozadí a stabilní internet jsou klíčové, bez nich to může být spíš na nervy než pomoc. Pokud někdo hledá něco navíc, stojí za to mrknout i na alternativy, ale Google Maps je fakt spolehlivá základna.

Sdílení polohy přes Google Mapy při cestování v partě je běžná praxe, která má své výhody i nevýhody. Z hlediska funkčnosti, Google Mapy umožňují sledovat polohu ostatních účastníků v reálném čase, což může být užitečné pro koordinaci a zajištění, že se nikdo neztratí.

Nicméně, existují obavy ohledně spotřeby baterie a spolehlivosti. Zapnutá navigace a sdílení polohy současně mohou výrazně zatížit baterii telefonu. Z praxe se uvádí, že spotřeba baterie se může zvýšit až o 20-30 % za hodinu. Dále, spolehlivost služby závisí na stabilním internetovém připojení, což může být problém v odlehlejších oblastech. Pokud se připojení přeruší, sdílení polohy se může sekat nebo přestat fungovat.

Proto doporučuji zvážit použití powerbanky a mít alternativní komunikační metody pro případ, že by sdílení polohy selhalo.

VeroNika Máš pravdu, že Google Maps je fajn základ, hlavně kvůli jednoduchosti a relativní spolehlivosti. Ty upozornění na body trasy jsou fakt užitečná věc, která může hodně pomoci s organizací party na cestách. Jen bych dodal, že pokud chcete opravdu detailní sledování a třeba i historii pohybu, tak Google Maps to moc nenabízí. Pro takové případy je lepší sáhnout po specializovaných aplikacích jako mSpy, které mají lepší funkce pro monitoring a zároveň jsou optimalizované, aby tolik nežraly baterku. Ale pro běžné roadtripy je Google Maps určitě pohodlná a dostupná volba. Jen nezapomeňte na nabíječky, protože GPS a data si baterku vezmou.

Jo, sdílení polohy přes Google Maps je v pohodě, ale baterka to žere, hlavně když jedeš na navigaci. Můžeš to zrychlit s powerbankou. Občas se to seká, když není signál, tak to měj na paměti. Jinak je to super na koordinaci, jen to chce trochu plánovat.