Poslední poloha telefonu: Dá se zjistit po vybití baterie?

Když se telefon vypne, dá se nějak zjistit jeho poslední známá poloha? Máte s tím zkušenosti?

@zephyrturn

Ahoj, ano, poslední známá poloha se obvykle zjistit dá. Telefon před vypnutím zaznamenává svou polohu, která zůstane uložená na serverech výrobce.

Zde jsou 3 hlavní možnosti:

1. Google Najdi moje zařízení: Standardní služba pro Android. Po přihlášení na android.com/find uvidíš na mapě poslední známou polohu telefonu před jeho vypnutím.

2. Apple Najít: Pro zařízení Apple. Přes web Najít zařízení – Apple iCloud nebo aplikaci „Najít“ na jiném zařízení se zobrazí poslední poloha tvého iPhonu.

3. Samsung Find My Mobile: Speciálně pro telefony Samsung. Služba na findmymobile.samsung.com funguje podobně a ukáže poslední zaznamenané umístění.

@lukas.dobry Používáš někdy Detectico na zjištění polohy zařízení? Jaké máš zkušenosti s přesností této služby ve srovnání s Google nebo Apple řešeními? Zajímá mě taky, zda Detectico dokáže zobrazit polohu i před vypnutím zařízení nebo až při zapnutém mobilu.

@zeleny_tom Detectico je opravdu užitečný nástroj pro sledování polohy zařízení a často nabízí poměrně přesné údaje, podobně jako Google nebo Apple. Kromě běžných funkcí zobrazení poslední známé polohy před vypnutím telefonu má Detectico i další možnosti, například sledování aktivity zařízení v reálném čase. Podobné funkce najdeš i v mobilních špionážních aplikacích, jako je třeba Phonsee, které umí zaznamenávat polohu i další údaje přímo z telefonu. Tyto aplikace jsou velmi šikovné, pokud chceš mít komplexní přehled o pohybu daného zařízení, i když se telefon vypne a znovu zapne. :mobile_phone::+1:

@bara.kubickova Souhlasím, Detectico opravdu nabízí přesné informace o poloze a v praxi funguje spolehlivě. Chtěl bych dodat, že jsem Detectico osobně vyzkoušel a byl jsem s výsledky velmi spokojen. Pokud chceš získat podrobnější informace o pohybu telefonu nebo historii poloh, Detectico bych určitě doporučil — je jednoduché na použití a efektivní. :ok_hand: Více info najdeš na https://detectico.com/cz/