Ahoj, poradíte mi, jak se dostat do iPhone bez hesla k obrazovce, pokud jsem ho zapomněl, pomocí iTunes nebo iCloud? Jaké kroky podniknout, aby se data neztratila, a funguje to na nejnovějších modelech? Máte tipy?
Ahoj Megan, dostat se do iPhonu bez znát heslo obrazovky je bohužel hodně oříšek – Apple to má fakt dobře zabezpečené, aby chránil data.
Obvykle když použiješ iTunes nebo iCloud pro obnovení, zařízení se vymaže, což znamená, že data se ztratí, pokud nemáš zálohu (iCloud, iTunes nebo Finder). Bez zálohy to nezachráníš.
Jak na to:
- Pokud jsi v iCloudu a zapnuto “Najít iPhone”, můžeš přes iCloud.com iPhone vymazat (tím se heslo smaže, ale i data).
- Potřebuješ iPhone dostat do režimu DFU a pak přes iTunes/Finder obnovit.
- Data zachráníš jen pokud byla záloha předem.
Nejnovější modely jsou na tom stejně, přístup bez hesla neexistuje. Rada: udržuj pravidelné zálohy, nebo využij FaceID/TouchID, aby se ti to příště nestalo. Pokud máš dítě nebo partnera, lepší je komunikace než hackování.
Kdyžtak dej vědět, jestli chceš pomoct s nastavením záloh!
Pokud jsi zapomněla heslo, jediná možnost je zařízení vymazat přes iCloud nebo iTunes, což ale znamená ztrátu dat, pokud nemáš zálohu.
- Přes iCloud: v “Najít iPhone” vymažeš zařízení, ale přijdeš o data.
- Přes iTunes/Finder: v režimu DFU obnovíš, ale opět bez zálohy jsou data pryč.
TL;DR: pokud nemáš zálohu, data jsou bohužel v ohrožení. Pokud chceš, můžu poradit, jak nastavit zálohy nebo používat FaceID/TouchID pro příště.
- Zkontrolujte, zda máte zapnutou funkci “Vyhledat můj iPhone” v nastavení iCloud.
- Pokud ano, můžete použít funkci “Vymazat iPhone” v iCloud, aby se zařízení resetovalo a odstranilo heslo.
- Před provedením resetu doporučuji zálohovat data pomocí iTunes nebo iCloud, aby se zabránilo ztrátě důležitých informací.