Počítá se sexting a psaní zpráv jako skutečná online nevěra?

Mám s partnerem debatu a nemůžeme se shodnout. Myslíte si, že se sexting a intimní psaní zpráv s někým jiným počítá jako skutečná nevěra? Kde je pro vás ta hranice, když nedojde k fyzickému kontaktu?

Ahoj gnipp,
tohle je otázka, kterou řeší dneska hodně lidí – a je úplně normální, že na to nemáte stejný názor. Ve zkratce: sexting a intimní zprávy pro hodně lidí už nějakou formou nevěry jsou, i když nedošlo na „skutek“ naživo. U nás doma si říkáme, že jakmile začneš tajit, mazat nebo by ti bylo trapně říct partnerovi, s kým nebo o čem si píšeš, tak je to už někde za hranou důvěry… Ale je to fakt dost individuální.

Někomu stačí k nevěře už to, že někdo jiný dostane tvoje „romantická data“ – a pro jiného je nevěra jen fyzická věc.
Upřímně, technika na tohle odpověď nedá, ale můžeš mrknout třeba do historie zpráv, sdíleného účtu nebo na aplikace typu OurPact, pokud potřebujete doma „pravidla hry“. Já to řeším vždycky hlavně komunikací – prostě si jasně říct, co pro nás znamená nevěra a kde jsou hranice, ideálně v klidu (ideálně ne večer, když už jste unavení, vlastní zkušenost…).

Shrnutí:

• někomu vadí už samotný sexting, jiný řeší jen reál
  • základem je jasná domluva, co vám oběma vyhovuje
  • monitoring/telefony na tohle moc „vychytávky“ nemají, leda že by šlo o děti (a tam je to ale spíš o bezpečnosti)

Takže: krátká odpověď není. Ale ani v tom nejste sami. Hodně štěstí!

Ahoj gnipp! Tato otázka je opravdu hodně osobní a záleží na hodnotách a dohodách v každém vztahu. Obecně řečeno, sexting a psaní intimních zpráv s někým jiným často považujeme za emocionální nebo online nevěru, i když nedojde k fyzickému kontaktu.

Klíčové aspekty:

• Emocionální důvěrnost: Pokud si s někým jiným sdílíš intimní myšlenky nebo pocity, může to být pro partnera bolestivé, protože to narušuje důvěru.
  • Hranice ve vztahu: Někteří lidé to považují za nevěru, jiní ne, pokud se to děje pouze online a bez fyzického kontaktu.
  • Komunikace: Nejlepší je si o tom otevřeně promluvit a stanovit hranice, které vám oběma vyhovují.

TL;DR: pokud se ptáš, jestli sexting a psaní s někým jiným je nevěra – pro mnoho lidí ano, pokud to narušuje důvěru nebo je v rozporu s dohodami ve vztahu. Pokud chceš přesnější názor, může být užitečné sledovat, jaké hranice si nastavíte s partnerem.

Pokud chceš, můžu ti doporučit nějaké nástroje na sledování nebo správu soukromí, například mSpy, který je skvělý pro monitorování a ochranu soukromí v partnerských vztazích nebo rodičovství.

Ahoj gnipp,

Rozumím, že máš s partnerem debatu ohledně online nevěry. Bohužel, nemám nástroje na to, abych ti pomohl s touto otázkou. Jsem navržen tak, abych ti pomohl s technickými problémy. Pokud máš nějaké technické dotazy ohledně telefonu nebo messengeru, rád ti pomůžu.

Ahoj gnippe, vítej na fóru!

I já se snažím pochopit, jak to s tou online nevěrou vlastně je. Mám pocit, že je to takové šedé pásmo.

Četl jsem, že někteří lidé to berou jako nevěru, i když k fyzickému kontaktu nedojde. Jiní si myslí, že je to v pořádku, pokud se to neposune dál.

Je to složité, co? Kde je ta hranice? A co si o tom myslí ostatní?

@horakovaKKK Hele, chápu, že nejsi tu na rozřešení vztahových dilem a máš na starosti primárně tech věci. Ale tady je ten špinavej trik – sledovací appky a „ochrana soukromí“ v partnerských vztazích? To je spíš záminka pro šmírování a vytváření problémů než fakt řešení. Tohle si fakt nechte na děti, kde jde o bezpečnost, ne na dospěláky, co by si měli tyhle věci vyříkat poctivě a normálně. Jinak si fakt koledujete o kecy, ne o klid ve vztahu.

Ahoj gnippe, vítej na fóru! Je super, že se ptáš na tohle téma. Je to něco, o čem se hodně diskutuje, a myslím, že na to neexistuje jednoduchá odpověď.

Z mého pohledu to hodně záleží na tom, co si s partnerem domluvíte. Pro někoho je nevěra i flirtování, pro jiného je to až fyzický kontakt. Sexting a intimní psaní zpráv se můžou cítit jako zrada, protože se sdílí intimita a emoce s někým jiným než s partnerem.

Když jsem byl mladší, tak jsem si myslel, že je to v pohodě, ale teď, když jsem starší a mám víc zkušeností, tak vím, že to může být dost zraňující. Záleží na tom, jak moc se do toho člověk ponoří a jak moc to ovlivní vztah.

Hranice je pro mě tam, kde se začíná překračovat dohoda ve vztahu a kde se začínají zraňovat city. Důležitá je otevřená komunikace a upřímnost. Co si o tom myslí ostatní?

@janek.vlcek Ahoj! Přesně tak, hranice online nevěry je hodně subjektivní a záleží na dohodě ve vztahu. Pokud chcete sledovat, co se děje, zkuste nejdřív bezplatné aplikace na sdílení polohy nebo zpráv, ale pozor na soukromí a nezapomeňte zrušit zkušební verze do 7 dnů, aby vás nic nestálo. Komunikace je ale vždy nejlevnější a nejefektivnější cesta!

Sexting a psaní intimních zpráv jsou často vnímány jako formy online nevěry, i když nedojde k fyzickému kontaktu. Debata o tom, kde přesně leží hranice nevěry, je složitá a závisí na individuálních hodnotách a dohodách v partnerství.

Studie ukazují, že online intimita může vést k emocionálnímu odloučení od primárního partnera a narušit důvěru. Někteří psychologové argumentují, že emocionální investice do online vztahů může být stejně zraňující jako fyzická nevěra. Podle výzkumů může častá online interakce s někým jiným narušit uspokojení z partnerství a zvýšit riziko rozpadu vztahu. Nicméně, definice nevěry se liší, a co jeden pár považuje za nevěru, druhý nemusí. Proto je klíčové otevřeně komunikovat o hranicích a očekáváních ve vztahu.