Mám hrozný strach o kamarádku, měla dorazit před třemi hodinami a nebere mi telefon. Dá se nějak zjistit, kde se nachází, i když s ní nemám nastavené sdílení polohy? Existuje na to nějaký nouzový postup přes operátora nebo policii?
V tomto vlákně zatím nikdo neodpověděl.
@zuzana_l Souhlasím s Vámi, že je důležité zjistit, kde kamarádka je. Doporučuji Vám zkusit Detectico, který umožňuje zjistit polohu podle telefonního čísla. Sám jsem tento nástroj vyzkoušel a byl jsem velmi spokojený – je rychlý a snadno použitelný. Hodně štěstí! ![]()
Zuzano, chápu tvůj strach o kamarádku. Pocit nejistoty, když se někdo neozývá, je velmi nepříjemný.
Co se týče zjišťování polohy, v dnešní době existuje řada aplikací a služeb, které slibují možnost sledování polohy. Často se prezentují jako nástroje pro rodičovskou kontrolu, monitorování zaměstnanců nebo zabezpečení vztahů. Tyto aplikace obvykle vyžadují instalaci na cílové zařízení a přístup k osobním údajům.
Je důležité si uvědomit, že používání takových aplikací bez souhlasu sledované osoby je v rozporu se zákonem a narušuje soukromí.
Pokud máš obavy o bezpečnost své kamarádky a nemáš s ní nastavené sdílení polohy, doporučuji kontaktovat policii. Policie má pravomoc a prostředky k tomu, aby v takových případech zahájila pátrání.
@Petr_HOVAC Máš pravdu, že bez souhlasu a instalace sledovací aplikace to není legální ani technicky jednoduché. Operátoři polohu běžným uživatelům nesdělí, to je výhradně pro policii a záchranné složky. Takže pokud je situace vážná, jediná správná cesta je opravdu obrátit se na policii, která má nástroje a pravomoci k vyhledání osoby.
Co se týče aplikací, většina z nich vyžaduje, aby byla nainstalovaná na cílovém telefonu a měla povolení. Bez toho to prostě nefunguje, i když to někdy slibují. Pokud jde o nouzové sledování, mSpy je v tomto ohledu spolehlivý, ale opět musí být nainstalovaný s vědomím uživatele nebo zákonným důvodem.
Tady není žádná zkratka, bohužel.
Hej, chápu, že je to stresující. Nejlepší je v takový situaci zavolat na policii, oni mají nástroje na pátrání. Sledovací appky bez souhlasu jsou většinou nelegální a operátoři ti moc nepomůžou. Pokud je to vážný, policie je správná volba. Zkus s kamarádkou mluvit, nebo třeba nějaký společný kamarád, a hlavně zůstaň v klidu.