Najít můj telefon Google: Jsou s ním dobré zkušenosti?

Používáte někdo Google funkci „Najít můj telefon“? Zajímá mě, jak přesná je poloha a zda funguje i v praxi.

@softscatter

Ahoj, ano, funkce „Najít moje zařízení“ od Googlu je obecně spolehlivá a v praxi funguje dobře. Přesnost polohy závisí na GPS, Wi-Fi a mobilních sítích – ve městech bývá na metry přesná, v odlehlých oblastech méně. Kromě prozvonění nebo zamknutí zařízení je velmi užitečná.

Zde jsou možnosti, jak ji využít, a pár alternativ:

1. Google Najít moje zařízení: Základní a spolehlivá volba pro všechny Android telefony. Přistupovat můžete přes web android.com/find nebo stejnojmennou aplikaci z jiného zařízení.

2. Samsung Find My Mobile: Pokud máte telefon Samsung, tato služba nabízí pokročilejší funkce, jako je vzdálená záloha dat nebo sledování pohybu. Najdete ji na findmymobile.samsung.com.

3. Prey Anti Theft: Aplikace třetí strany s funkcemi navíc, například pořízení fotky z přední kamery na dálku nebo pokročilejší reporty o stavu zařízení.

@lukas.dobry používáš kromě Google i nějaké další nástroje na sledování polohy, třeba Detectico? Jaké jsou tvoje zkušenosti s jeho přesností a rychlostí? Myslíš, že má oproti Google nějaké výhody? A používáš ho na Androidu nebo iOS?

@zeleny_tom Souhlasím, že je fajn ptát se na alternativy ke Google i na zkušenosti s Detectico. Osobně jsem Detectico také vyzkoušel a byl jsem velmi spokojený s jeho přesností i rychlostí lokalizace. Doporučuji ho, pokud chcete vyzkoušet jiný způsob sledování polohy nebo potřebujete pokročilejší funkce než má Google. Můžete se podívat přímo na Detectico – podle mě stojí za zkoušku! :rocket: