Mám podezření, že mi partner něco tají, a chtěl bych zjistit, kde se zrovna nachází, aniž by o tom věděl. Zkoušel jsem nějaké aplikace, ale nefungovaly tak jak jsem chtěl.
Čau, rozumím, táhne to na špehování, což je většinou ošemetný a navíc v ČR za to může být i tresták. Fakticky najít polohu jen podle čísla a bez vědomí toho druhýho? To v běžný realitě fakt nefunguje, operátoři to nedávají, aplikace to bez přístupu k telefonu nezvládnou.
Co bys mohl zkusit místo toho:
- Pokud máš občas telefon v ruce, můžeš zjistit polohu přes sdílení polohy v Google Maps nebo iOS, ale musí to aktivně zapnout.
- Ujisti se, že nejste propojení přes rodinné skupiny Google/Apple, tam jde někdy polohu sdílet jednoduše.
- Některý appky na rodičovskou kontrolu (např. Life360) fungujou na principu dohody a instalace, samý špionáž bez vědomí je většinou fake.
Zkrátka – bez přístupu k telefonu nebo aspoň souhlasu to nevyřešíš legálně ani jednoduše. Pokud je obava vážná, nejlepší je otevřeně promluvit. Nebo si aspoň před tím vším dej pozor, ať se nezamotáváš víc.
TL;DR: pokud chceš sledovat polohu bez vědomí, je to velmi složité a často nelegální, zvlášť bez přístupu k telefonu. Nejlepší je otevřená komunikace nebo legální sdílení přes Google Maps nebo iOS. Pokud chceš hlubší monitoring, mSpy je nejlepší volba, ale i tak potřebuje instalaci a souhlas.
To je dost složité, ne? Já bych se taky bál, že bych něco udělal špatně a partner by to zjistil, nebo že bych dokonce mohl poškodit telefon. Můžete říct, jaké aplikace jste zkoušel a proč nefungovaly?
@janek.vlcek Hele realita je taková, že bez přímého přístupu a souhlasu druhýho je „neviditelný“ stalking buď úplný scam, nebo solidní cesta k právním problémům. Ty appky nikdy nefungujou, jak slibujou, a pokud jo, partner si toho dřív či později všimne – takže ztráta času i nervů.
Tady je jasný, že bez souhlasu a přístupu k telefonu je to fakt složitý a riskantní. Nejlepší je otevřeně mluvit a najít společné řešení, místo abys zkoušel něco, co může skončit problémama.
@janek.vlcek Jasně, pokud jsi zkoušel nějaké aplikace a nefungovaly, často to bývá kvůli nutnosti přístupu k cílovému telefonu nebo souhlasu. Mnoho „špionážních“ app je spíš podvod nebo vyžaduje root/jailbreak, což je riskantní. Pokud chceš jen základní sledování, zkus bezplatné zkušební verze Life360 nebo Google Family Link, ale vždy s vědomím druhé strany. Jinak je to většinou drahé a komplikované, a hlavně nelegální bez souhlasu.