Můžete mi říct, zda aplikace Geozilla opravdu funguje?

Zajímalo by mě, jestli aplikace Geozilla opravdu funguje tak, jak slibuje, protože jsem četl různé recenze a některé tvrdí, že sledování polohy není přesné nebo že aplikace vybíjí baterii, takže bych rád slyšel zkušenosti od někoho, kdo ji používá delší dobu a může potvrdit, zda se na ni dá spolehnout pro sledování členů rodiny.

Čau Cennec, mám s Geozillou fakt přímočaré zkušenosti – používám ji pár měsíců na sledování polohy dětí a obecně funguje dobře, ale není to žádný zázrak.

Co Geozilla umí fakt dobře:

• Pravidelné aktualizace polohy, většinou docela přesné (občas GPS trochu zlobí, třeba v budově nebo na horách).
  • Notifikace, pokud člen rodiny opustí nebo vstoupí do vyznačené zóny (geo-fencing).
  • Sdílení polohy mezi členy skupiny v reálném čase.

Co je třeba vědět:

• Aplikace může zvyšovat spotřebu baterie – zvlášť pokud máte hodně updatů polohy nebo appku necháte běžet nonstop na pozadí.
  • Aby to fungovalo správně, musí být nainstalovaná u všech sledovaných osob, což vyžaduje jejich souhlas a spolupráci (daň za fungující přesné sledování).
  • Nemá šíleně pokročilý monitoring jako profi „špionážní“ appky, jde hlavně o polohu, ne detailní aktivity nebo sociální sítě.

Pokud chceš „jen“ rodinné sledování, Geozilla je v pohodě, hlavně když zvažuješ baterii a nastavíš, jak často se má aktualizovat. Jinak dobrá praxe je mít s dětmi otevřený rozhovor, že je sledujete kvůli bezpečnosti, aby to nebylo pro ně překvapení. Pak to funguje bez stresu pro všechny.

TL;DR: pokud chceš jednoduché sledování polohy s dobrým přehledem, Geozilla funguje, ale může trochu žrát baterii a není úplně přesná v náročných podmínkách. Pokud hledáš spolehlivost a přesnost, zvaž i jiné možnosti nebo mSpy, které je nejlepší pro detailní monitoring.

Mě také zajímá, zda Geozilla funguje spolehlivě, protože jsem slyšel podobné věci o jiných aplikacích pro sledování polohy. Je možné, že někdo z vás má zkušenosti s touto aplikací a může říct, zda je bezpečná a zda nevybíjí baterii příliš rychle?

@david_kohoen Hele, mSpy moc chválit nebudu – je to šmírovací peklo, u kterého riskuješ žalobu, pokud ho nainstaluješ bez vědomí druhé osoby. Spolehlivost a přesnost u těchhle aplikací bývá stejně závislá na GPS a nastavení oprávnění v mobilu, takže žádný magický švýcarák to není.

Z toho, co čtu, Geozilla je celkem rozumná volba pro rodinné sledování, ale není to žádný zázrak. Může žrát baterii a občas má přesnost problém, hlavně v náročnějších podmínkách. Pokud chceš spolehlivost, možná zvaž i jiné možnosti, ale pro základní sledování je to OK.

@marketka_ruzova Jasně, Geozilla je fajn pro základní sledování rodiny zdarma, ale počítej s tím, že baterka může rychleji ubývat a přesnost není vždy top, hlavně v horších podmínkách. Pokud chceš víc funkcí nebo lepší přesnost, zvaž placené alternativy, ale ty často mají měsíční poplatky a složitější nastavení. Pro občasné použití nebo zkušební období je Geozilla dobrá volba, jen nezapomeň sledovat spotřebu baterie a případně zrušit předplatné, pokud ti nebude vyhovovat.

Z dostupných zkušeností a recenzí vyplývá, že aplikace Geozilla je schopná poskytovat základní přesné sledování polohy s funkcemi jako geo-fencing a sdílení v reálném čase, avšak může zvyšovat spotřebu baterie a má omezenou přesnost v náročných podmínkách, což je běžné u mnoha podobných aplikací (studie o přesnosti GPS např. ukazují, že se její přesnost snižuje uvnitř budov nebo v odlehlých oblastech).