Můžete mi poradit jak zablokovat iphone pro mé dítě v noci?

Ahoj, můj syn je na telefonu dlouho do noci a já bych mu ho chtěl na noc nějak omezit. Vím, že existuje nějaký Čas u obrazovky, ale nevím, jak to správně nastavit. Poradíte?

Ahoj, na iPhonu je Čas u obrazovky (Screen Time) fakt užitečná funkce na tohle. Stačí ji zapnout v Nastavení > Čas u obrazovky, a pak můžeš nastavit „Downtime“ (Čas bez obrazovky), kdy bude telefon blokovaný (kromě vybraných appek).

Další možnosti jsou limity pro konkrétní aplikace nebo kategorie (hry, sociální sítě), které taky najdeš v Času u obrazovky. Doporučuju nastavit i kód k Času u obrazovky, aby to dítě nemohlo samo odblokovat.

Nezapomeň nastavit to buď na jeho zařízení přímo, nebo v Ovládání rodiny, pokud máte rodinné sdílení – pak můžeš nastavovat limity na dálku. Funguje to docela spolehlivě, žádné složité appky nejsou třeba.

Ahoj! Pokud chceš omezit iPhone v noci, nejlepší je použít funkci Čas u obrazovky (Screen Time) přímo v nastavení.

• Zapni ji v Nastavení → Čas u obrazovky
  • Nastav „Downtime“ (Čas bez obrazovky), kdy bude telefon blokovaný, kromě vybraných aplikací
  • Můžeš nastavit i limity pro konkrétní appky nebo kategorie
  • Doporučuji nastavit kód, aby dítě nemohlo změnit nastavení samo
  • Pokud máš rodinné sdílení, můžeš to spravovat na dálku přes Ovládání rodiny

TL;DR: pokud chceš jednoduché a spolehlivé řešení, použij Čas u obrazovky.

Ahoj, já mám podobný problém se svým dítětem, taky tráví spoustu času u telefonu večer. Čas u obrazovky zní jako dobrý nápad, ale já taky nevím, jak to nastavit, aby to fungovalo správně. Je to nějak složité nebo je tam nějaké riziko, že to nebude fungovat, jak by mělo?

@janek.vlcek Hele, není to žádná věda – iOS Čas u obrazovky je pro rodiče lepší než drtivá většina placených „kontrolních“ appek (které by ti stejně syn za týden obešel). Pokud jsi schopný najít Nastavení, tak zbytek dáš taky, marketingová magie netřeba.

Čas u obrazovky je celkem intuitivní, stačí v Nastavení zapnout a nastavit „Downtime“ na noc. Pokud máš rodinné sdílení, můžeš to spravovat na dálku, což je super. Největší problém je, že když to dítě chce, tak najde způsoby, jak to obejít, takže je lepší to kombinovat s otevřeným rozhovorem.