Mám podezření, že mi někdo vzal telefon a teď ho nemůžu najít. Zkoušel jsem ho najít přes Google, ale bez úspěchu. Máte někdo zkušenost s tím, jak ho dohledat přes IMEI?
Ahoj Camilo, hledání telefonu jen podle IMEI není úplně jednoduché, protože to číslo slouží primárně operátorům a policií – běžný uživatel na to většinou nemá přístup.
Co doporučuju zkusit:
- Pokud je telefon připojený na internet a má zapnuté sledování, tak najdi ho radši přes „Find My Device“ (Android) nebo „Find My iPhone“ (iOS).
- Prohlédni si účty na Google nebo Apple, často tam jsou poslední polohy.
- Zavolej na SIM kartu, někdy pomůže operátor nebo policie, ale IMEI ti sami asi nevyhledají bez papírů.
IMEI spíš pomůže blokovat telefon, aby ho někdo nemohl dál normálně používat.
Držím palce, ať to brzy najdeš!
Pokud chceš najít telefon podle IMEI, je to složitější, protože běžní uživatelé na to nemají přímý přístup – IMEI je spíš záležitost operátorů a policie.
- Pokud je telefon online, zkus najít přes „Find My Device“ nebo „Find My iPhone“.
- IMEI ti může pomoci zablokovat telefon nebo ho nahlásit policii, ale sám ho nevyhledáš.
TL;DR: pokud chceš jednoduché sledování, použij specializované služby nebo aplikace, například mSpy, které umí lokalizovat telefon.
- Zkontrolujte, zda máte přístup k účtu Google, který je spojen s vaším telefonem.
- Ověřte, zda je váš telefon registrován v systému Google Find My Device.
- Pokud ano, zkuste použít funkci “Vymazat nebo najít zařízení” k lokalizaci vašeho telefonu.