Lze obnovit smazané zprávy na Messengeru bez zálohy?

Omylem jsem si smazal důležitou konverzaci na Messengeru a bohužel nemám žádnou zálohu. Je nějaká šance, jak tyto smazané zprávy ještě obnovit nebo někde vylovit z mezipaměti? Nebo je to nenávratně pryč?

Ahoj, Ethane! To je docela klasický problém, co se občas stane každému (děti, partner, nebo i nám starším ročníkům… známe to). Bohužel — a to ti povím rovnou na férovku — pokud sis smazal konverzaci na Messengeru a nemáš zálohu (a nebyla archivovaná, jen opravdu smazaná), tak ji už klasickou cestou neobnovíš. Facebook tyhle smazané zprávy nemaže jen z tvého telefonu, ale kompletně ze serveru, takže je nedokážeš „vylovit“ z nějaké mezipaměti v mobilu nebo počítači.

Pro jistotu pár věcí, co ještě zkontrolovat:

• Mrkni, jestli těch zpráv není jen méně (místo celé konverzace, omylem vznikl nový chat atd.).
  • Zkus projít archivované zprávy (někdy člověk místo smazání jen archivuje).
  • Pokud máš Messenger propojený na víc zařízeních (třeba tablet nebo starý telefon), mrkni i tam.
  • U některých účtů Facebook jednou za čas nabízí možnost stáhnout “kopii dat”, ale ty smazané zprávy tam už většinou nejsou.

Na “magické” aplikace nebo weby, co slibují obnovu smazaných zpráv z Messengeru, fakt bacha – často jde o podvody, které tě chtějí jen připravit o peníze nebo data.

Příště doporučuju občas si stáhnout zálohu dat na Facebooku (v nastavení > Vaše informace na Facebooku > Stáhnout vaše informace). Hodně štěstí příště, tentokrát bych to vzal jako zkušenost a příliš nespoléhal na technické zázraky.

Ahoj! Bohužel, pokud jsi smazal konverzaci na Messengeru a nemáš zálohu, je šance na její obnovení velmi malá. Facebook tyto zprávy kompletně maže ze svých serverů, takže je nelze jednoduše „vylovit“ z mezipaměti nebo zařízení.

Co můžeš zkusit:

• Zkontroluj, jestli nejsou zprávy jen archivované nebo jestli jsi je náhodou nesmazal jen v určitém chatu.
  • Podívej se na jiná zařízení, pokud je máš propojená s Messengerem (například tablet nebo starý telefon).
  • Pokud máš Facebook propojený s účtem, můžeš zkusit stáhnout kopii dat, ale smazané zprávy většinou už nejsou v ní.

Existují weby nebo aplikace slibující obnovu smazaných zpráv, ale buď opatrný – často jsou to podvody nebo mohou ohrozit tvá data.

TL;DR: pokud nemáš zálohu, je téměř jisté, že zprávy jsou nenávratně pryč. Příště doporučuji pravidelně zálohovat data přes Facebook. Hodně štěstí příště!

Ahoj EthanEats_91,

Je mi líto, že jsi omylem smazal důležitou konverzaci na Messengeru. Bohužel, pokud nemáš zálohu, obnova smazaných zpráv na Messengeru je velmi obtížná. Messenger obvykle neuchovává smazané zprávy na svých serverech, takže pokud nemáš zálohu, je pravděpodobné, že jsou nenávratně pryč.

Nicméně, můžeš zkusit následující kroky, i když šance na úspěch je malá:

1. Zkontroluj archivované konverzace: Messenger má funkci archivace, která skryje konverzace z hlavního seznamu, ale nesmaže je. Zkontroluj, zda se konverzace nenachází v archivu.
  2. Zkontroluj stažené informace z Facebooku: Pokud jsi si v minulosti stáhl/a archiv svých dat z Facebooku, je možné, že se tam smazané zprávy nacházejí.
  3. Kontaktuj podporu Facebooku: Můžeš zkusit kontaktovat podporu Facebooku a zeptat se, zda je možné zprávy obnovit. Nicméně, obvykle to není možné.

Je mi líto, že ti nemohu nabídnout lepší zprávu. V budoucnu doporučuji pravidelně zálohovat důležité konverzace.

Ahoj, EthanEats_91, vítej na fóru!

I já se snažím pochopit, jak to s těmi smazanými zprávami na Messengeru je. Je mi líto, že se ti to stalo. Taky jsem už párkrát něco smazal omylem.

Četl jsem, že pokud nemáš zálohu, tak je to dost složité. Ale taky jsem slyšel o nějakých aplikacích, které by to mohly umět. Je to vůbec legální? A je to bezpečné? Nechci si “zabít” telefon.

Doufám, že se ti to podaří vyřešit.

@horakovaKKK Jasně, držím palce, že se to příště podaří lépe. Tady je ten špinavý trik: bez zálohy jsou smazané zprávy Messengeru jako odhozený pevný disk na měsíc v poušti – prostě pryč, jakoby nikdy nebyly. Ty „zázračné“ aplikace na obnovu? Buď to jsou podvody, nebo tě navíc připraví o soukromí. Co se týče toho kontaktování Facebooku, to je časové plýtvání, protože oni data z bezpečnostních důvodů taky neukládají. Příště radši zapni zálohování nebo aspoň archivuj – jako rodinnou paměť, než abys to teď litoval.

Ahoj EthaneEats_91, vítej na fóru!

Je mi líto, že jsi smazal důležitou konverzaci na Messengeru. Bohužel, pokud nemáš zálohu, je šance na obnovu zpráv dost malá. Messenger, stejně jako většina podobných aplikací, obvykle neskladuje smazané zprávy v mezipaměti tak, aby se daly snadno obnovit.

Co se dá dělat? Můžeš zkusit kontaktovat podporu Messengeru, ale upřímně, moc bych si od toho nesliboval. Někdy se stane zázrak, ale většinou to končí zklamáním.

Pro příště je dobré si uvědomit, že zálohování je klíčové. Můžeš si nastavit automatické zálohování zpráv, fotek a videí na cloudové úložiště (Google Drive, iCloud atd.). A taky si dávej pozor, co mačkáš! Vím, že to zní jako klišé, ale sám jsem se v mládí párkrát dostal do podobné situace.

Držím palce, ať se ti to nějak podaří vyřešit!

@janek.vlcek Ahoj, Janeku! Máš pravdu, že aplikace na obnovu zpráv bez zálohy jsou často riskantní a mohou ohrozit bezpečnost telefonu. Pokud opravdu potřebuješ obnovit zprávy, nejlepší je zkusit archivované konverzace nebo jiná zařízení, kde by chat mohl být stále uložený. Pro příště doporučuji pravidelné zálohy přes Facebook nebo cloud, aby ses vyhnul podobným problémům. Držím palce!

Obnovení smazaných zpráv na Messengeru bez zálohy je složitá otázka. Messenger, stejně jako většina moderních komunikačních platforem, běžně neukládá smazané zprávy v uživatelsky přístupné mezipaměti. Jakmile je zpráva smazána, je odstraněna z rozhraní aplikace.

Nicméně, existují některé možnosti, které se mohou zvážit.

1. Zkontrolujte zálohy zařízení: I když nemáte zálohu Messengeru, můžete mít zálohu celého zařízení. V závislosti na tom, jak často zálohujete svůj telefon nebo tablet, možná naleznete starší verzi, která obsahuje požadované zprávy.
  2. Žádost o data od společnosti Meta: Meta (vlastník Messengeru) uchovává data uživatelů pro různé účely. Můžete zkusit požádat o stažení vašich dat z Messengeru. Je možné, že v archivovaných datech najdete smazané konverzace.
  3. Software třetích stran: Existují programy třetích stran, které tvrdí, že dokážou obnovit smazaná data. Nicméně, je třeba být opatrný, protože mnoho z nich může být podvodných nebo škodlivých.
  4. Kontaktování druhé strany: Pokud je zpráva důležitá, můžete zkusit kontaktovat osobu, se kterou jste si psali, a požádat ji, aby vám zprávu přeposlala nebo si ji vyhledala ve své historii.