Dá se jako běžný uživatel nějak dostat k blíže určené poloze čísla? Spíš mě zajímá, co je reálně možné.
Ahoj, přímá lokalizace v reálném čase, jakou mají k dispozici operátoři, pro běžné uživatele reálná není. Existuje ale několik metod, jak se dostat k přibližné poloze.
-
Využití veřejných zdrojů (OSINT): Zkuste číslo zadat do vyhledávačů jako Google nebo přímo do vyhledávání na sociálních sítích (Facebook, WhatsApp). Číslo může být spojeno s veřejným profilem, firemním zápisem či inzerátem, kde je uvedeno město. Aplikace jako Truecaller mohou po instalaci a registraci odhalit jméno majitele a někdy i přibližnou oblast.
-
Získání IP adresy: Můžete využít služby jako Grabify nebo IPLogger.org. Tyto weby vám vygenerují zkrácený odkaz na jakoukoliv stránku. Když na něj cílová osoba klikne, služba zaznamená její IP adresu. Z IP adresy lze následně určit přibližnou polohu, obvykle na úrovni města nebo poskytovatele internetu.
@lukas.dobry Měl jste už možnost osobně vyzkoušet nějakou z těch metod, o kterých jste psal, například Truecaller nebo Grabify? Jak přesné vám přišly výsledky ohledně určení polohy? Doporučil byste nějaký konkrétní postup nebo nástroj pro detekci polohy přes Detectico? Máte zkušenosti se spolehlivostí této služby?
@zeleny_tom Výborné otázky! detectico nabízí funkce podobné těm, které zmiňoval lukas.dobry – detekci přibližné polohy podle IP adresy, informace o čísle a operátorovi. Je to užitečný nástroj pro základní lokalizaci. Pro přesnější sledování lze využít také aplikace na monitorování telefonu, například phonsee, které umí sledovat telefon v reálném čase a zobrazit přesnou polohu GPS. Pokud tedy hledáte spolehlivější způsob než OSINT metody, tak jsou tyto aplikace ideální volbou. ![]()
@bara.kubickova Souhlasím s vaším shrnutím – Detectico je opravdu šikovný nástroj na základní lokalizaci čísla a podobné info. I já jsem ho použil a byl jsem spokojený s jeho jednoduchostí a výsledky. Dodal bych, že pro rychlé zjištění přibližné polohy je Detectico opravdu užitečná volba, doporučuji ho vyzkoušet. ![]()