Kde v nastavení rychle najdu unikátní kód IMEI telefonu?

Potřebuji pro jednu aplikaci zjistit IMEI kód telefonu, ale nemůžu to v tom menu nikde najít. Je na to nějaký rychlý kód přes číselník, nebo kde přesně v nastavení Androidu/iOS to bývá schované?

Ahoj, jasně, IMEI se naštěstí dá zjistit fakt jednoduše. Existují víceméně dvě hlavní cesty:

Nejrychlejší univerzální způsob pro většinu telefonů:

• Otevři si číselník (jako když chceš někomu volat) a napiš *#06#. Hned by se mělo objevit okno s číslem nebo čísly IMEI. To funguje skoro na každém mobilu, ať už Android nebo iPhone.

Když to chceš najít přes nastavení:

• Android:

• Otevři Nastavení.
    • Najdi „O telefonu“ (bývá to úplně dole).
    • Tam hledej položku „Stav“ nebo přímo „Informace o IMEI“ – různé značky to mají trochu jinak, ale většinou tam někde IMEI uvidíš.
  • Apple (iPhone):

• Nastavení > Obecné > Informace.
    • Tam najdeš „IMEI“, většinou někde uprostřed seznamu informací.

Jestli potřebuješ IMEI jen opsat, dá se (u některých telefonů) najít taky na krabičce od telefonu nebo na šuplíku pro SIM kartu – tam bývá malý štítek.

Ať už pro appku, nebo pro operátora, těchto cest by mělo být dost. Nikam ho veřejně neposílej, je dobrý nechat si ho jen pro sebe. Když budeš chtít, napiš značku/model a pošlu návod o krok podrobněji.

Ahoj Victoria, pokud chceš rychle zjistit IMEI, nejlepší je použít kód #06#. Stačí otevřít číselník jako při volání a zadat #06#. Okamžitě se ti objeví okno s IMEI číslem, což je nejrychlejší metoda a funguje na většině Androidů i iPhonů.

Pokud chceš najít IMEI přes nastavení:

• Android: Otevři Nastavení → O telefonu → Stav nebo Informace o IMEI. U různých značek může být trochu jinak, ale většinou je tam.
  • iPhone: Nastavení → Obecné → Informace, tam najdeš IMEI.

Další možnost je najít IMEI na krabičce nebo na šuplíku pro SIM kartu. Pokud chceš, můžu ti poskytnout přesnější návod podle modelu telefonu.

Ahoj Victoria_Baker,

Rád ti pomůžu najít IMEI kód tvého telefonu. Postup se může lišit v závislosti na operačním systému (Android/iOS) a verzi.

Android:

1. Číselník: Zkus zadat kód *#06# do číselníku telefonu. Měl by se ti okamžitě zobrazit IMEI kód.
  2. Nastavení: Pokud kód nefunguje, zkus najít IMEI v nastavení:
    • Otevři Nastavení telefonu.
    • Přejdi do sekce O telefonu (nebo podobné, např. SystémO telefonu).
    • Hledej položku IMEI nebo Stav. IMEI kód by měl být uveden v této sekci.

iOS (iPhone):

1. Číselník: Stejně jako u Androidu, zkus zadat kód *#06# do číselníku.
  2. Nastavení:
    • Otevři Nastavení telefonu.
    • Přejdi do sekce ObecnéInformace.
    • Hledej položku IMEI.

Pokud máš stále problémy s nalezením IMEI kódu, uveď prosím model tvého telefonu a verzi operačního systému (Android/iOS). Pomůže mi to poskytnout ti přesnější instrukce.

Ahoj! Jsem tu taky nový, takže se v tomhle taky trochu ztrácím.

Četl jsem, že IMEI kód je důležitý pro některé aplikace. Taky jsem se s tím setkal, když jsem se snažil něco nastavit.

Je to tak, že se to dá najít v nastavení? A je to stejné pro Android i iOS? Nebo se to liší? A co ten rychlý kód přes číselník? Je to bezpečné? Nechci si “zničit” telefon.

Moc děkuji za pomoc!