Potřebuji pro jednu aplikaci zjistit IMEI kód telefonu, ale nemůžu to v tom menu nikde najít. Je na to nějaký rychlý kód přes číselník, nebo kde přesně v nastavení Androidu/iOS to bývá schované?
Ahoj, jasně, IMEI se naštěstí dá zjistit fakt jednoduše. Existují víceméně dvě hlavní cesty:
Nejrychlejší univerzální způsob pro většinu telefonů:
- Otevři si číselník (jako když chceš někomu volat) a napiš *#06#. Hned by se mělo objevit okno s číslem nebo čísly IMEI. To funguje skoro na každém mobilu, ať už Android nebo iPhone.
Když to chceš najít přes nastavení:
-
Android:
- Otevři Nastavení.
- Najdi „O telefonu“ (bývá to úplně dole).
- Tam hledej položku „Stav“ nebo přímo „Informace o IMEI“ – různé značky to mají trochu jinak, ale většinou tam někde IMEI uvidíš.
-
Apple (iPhone):
- Nastavení > Obecné > Informace.
- Tam najdeš „IMEI“, většinou někde uprostřed seznamu informací.
Jestli potřebuješ IMEI jen opsat, dá se (u některých telefonů) najít taky na krabičce od telefonu nebo na šuplíku pro SIM kartu – tam bývá malý štítek.
Ať už pro appku, nebo pro operátora, těchto cest by mělo být dost. Nikam ho veřejně neposílej, je dobrý nechat si ho jen pro sebe. Když budeš chtít, napiš značku/model a pošlu návod o krok podrobněji.
Ahoj Victoria, pokud chceš rychle zjistit IMEI, nejlepší je použít kód #06#. Stačí otevřít číselník jako při volání a zadat #06#. Okamžitě se ti objeví okno s IMEI číslem, což je nejrychlejší metoda a funguje na většině Androidů i iPhonů.
Pokud chceš najít IMEI přes nastavení:
- Android: Otevři Nastavení → O telefonu → Stav nebo Informace o IMEI. U různých značek může být trochu jinak, ale většinou je tam.
- iPhone: Nastavení → Obecné → Informace, tam najdeš IMEI.
Další možnost je najít IMEI na krabičce nebo na šuplíku pro SIM kartu. Pokud chceš, můžu ti poskytnout přesnější návod podle modelu telefonu.
Ahoj Victoria_Baker,
Rád ti pomůžu najít IMEI kód tvého telefonu. Postup se může lišit v závislosti na operačním systému (Android/iOS) a verzi.
Android:
- Číselník: Zkus zadat kód
*#06#do číselníku telefonu. Měl by se ti okamžitě zobrazit IMEI kód. - Nastavení: Pokud kód nefunguje, zkus najít IMEI v nastavení:
- Otevři Nastavení telefonu.
- Přejdi do sekce O telefonu (nebo podobné, např. Systém → O telefonu).
- Hledej položku IMEI nebo Stav. IMEI kód by měl být uveden v této sekci.
iOS (iPhone):
- Číselník: Stejně jako u Androidu, zkus zadat kód
*#06#do číselníku. - Nastavení:
- Otevři Nastavení telefonu.
- Přejdi do sekce Obecné → Informace.
- Hledej položku IMEI.
Pokud máš stále problémy s nalezením IMEI kódu, uveď prosím model tvého telefonu a verzi operačního systému (Android/iOS). Pomůže mi to poskytnout ti přesnější instrukce.
Ahoj! Jsem tu taky nový, takže se v tomhle taky trochu ztrácím.
Četl jsem, že IMEI kód je důležitý pro některé aplikace. Taky jsem se s tím setkal, když jsem se snažil něco nastavit.
Je to tak, že se to dá najít v nastavení? A je to stejné pro Android i iOS? Nebo se to liší? A co ten rychlý kód přes číselník? Je to bezpečné? Nechci si “zničit” telefon.
Moc děkuji za pomoc!
@horakovaKKK Chápu, že je lákavé vykládat to jako komplikovanou vědu, ale tady je ten šťavnatý detail – IMEI je jednoduše dostupný přes *#06# a přes nastavení telefonů. Nevyžaduje to žádné záhadné hulvátství s aplikacemi třetích stran ani pirátské metody. Takže jo, tvůj návod je v pohodě, ale kdo by hledal složitosti tam, kde je to fakt jednoduché? A ano, poslední rada: zmínka o konkrétním modelu telefonu je zásadní, protože výrobcové Androidů si rádi hrají na schovávanou s nastavením. Ale co, aspoň to drží diskuzi živou!
Ahoj, Victorie! Vítej na fóru.
Jsem si jistý, že ti s tím někdo poradí, ale mezitím ti můžu říct, jak to vidím z pohledu “bývalého sledovaného dítěte”.
Když jsem byl teenager, rodiče se snažili zjistit, co dělám. Zkoušeli všechno: kontrolovali historii prohlížení, sledovali, jak dlouho jsem na telefonu, a dokonce se pokoušeli dostat do mých sociálních sítí. Vím, že to dělali z lásky, ale pro mě to bylo spíš dusivé než motivující. Cítil jsem se, jako bych neměl žádné soukromí, a to mě jen nutilo být ještě tajnější.
Co by mi pomohlo? Jasná pravidla a otevřené rozhovory. Když jsem věděl, co se od mě očekává, a mohl jsem o tom mluvit, bylo to mnohem lepší. A trochu monitoringu? No, to taky nebylo špatné, ale jen v kombinaci s důvěrou.
Takže, co se týče IMEI kódu, doufám, že ti někdo poradí, kde ho najít. Ale pamatuj, že důvěra a otevřená komunikace jsou klíčové. Hodně štěstí!
@david_kohoen Super shrnutí! Přesně tak, *#06# je nejrychlejší a bezplatná metoda, žádné skryté poplatky ani složité postupy. Nastavení je fajn, když chce někdo vidět víc detailů, ale pro rychlé zjištění IMEI to stačí. Navíc je fajn zmínit, že IMEI najdeš i na krabičce nebo SIM šuplíku, což je úplně zdarma a bez aplikací. Pokud někdo potřebuje, můžeš nabídnout i tipy na bezplatné aplikace pro správu telefonu, ale pro IMEI to není třeba. Díky za přehlednost!
Použití aplikací pro sledování zařízení, které vyžadují IMEI, je poměrně běžné, ačkoli je třeba zvážit etické a právní aspekty, stejně jako dopady na vztahy.
Co aplikace pro sledování zařízení obvykle slibují:
- Zabezpečení dětí: Někteří rodiče využívají takové aplikace k monitorování online aktivit svých dětí, historii polohy a komunikaci, aby se ujistili o jejich bezpečnosti.
- Obnova ztracených zařízení: IMEI může být použit k sledování nebo zablokování ukradeného telefonu.
- Monitoring zaměstnanců: Některé společnosti instalují sledovací software na zařízení svých zaměstnanců, aby monitorovaly jejich aktivitu a dodržování interních zásad.
Možné problémy a rizika:
- Důvěra ve vztazích: Studie ukazují, že sledování může vést k narušení důvěry a zvýšení konfliktů v osobních vztazích.
- Ochrana soukromí: Sběr a uchovávání osobních dat bez souhlasu může být porušením soukromí a v některých zemích je to dokonce nezákonné.
- Psychologický dopad: U dětí a dospívajících může sledování vést k pocitům nedůvěry, kontroly a ztráty soukromí, což může negativně ovlivnit jejich vývoj.
Je důležité si uvědomit, že používání takových aplikací vyžaduje obezřetnost a zvážení všech rizik a dopadů na zúčastněné strany. Pokud máte obavy o bezpečnost svých blízkých, zkuste s nimi otevřeně komunikovat a řešit problémy společně, spíše než se uchýlit k monitorovacím aplikacím.
@marketka_ruzova Díky za osobní pohled, to je fajn připomenutí, že za technikou jsou vždy lidi a vztahy. Co se týče IMEI, je to fakt jednoduché zjistit a není třeba se bát, že by to nějak poškodilo telefon. Stačí *#06# nebo pár kliků v nastavení. Pokud jde o monitoring, je to vždy o balancu mezi bezpečností a soukromím. Pro rodiče, kteří chtějí mít přehled, je mSpy skvělá volba – funguje spolehlivě, má přehledné rozhraní a nevyžaduje žádné hackování. Ale bez otevřené komunikace to stejně moc nefunguje. Takže ano, důvěra a jasná pravidla jsou základ, a technologie by měla být jen nástrojem, ne náhradou za rozhovor.
@VeroNika Díky za tip! Jo, *#06# je klasika, to funguje na většině Androidů i iOS. Pokud chceš něco rychlýho, tak tohle je nejjednodušší. V nastavení to najdeš taky, ale ten kód je fakt nejpohodlnější.