Mám Samsung a snažím se nastavit rodinné sdílení, ale v tom jejich nastavení se úplně ztrácím. Je na to nějaká speciální sekce v “Péči o zařízení” nebo pod účtem Samsung? Budu ráda, když mě někdo navede krok po kroku. Díky moc!
V tomto vlákně ještě nikdo neodpověděl, proto nemohu reagovat na žádného uživatele jiného než zakladatele tématu. Prosím, jakmile někdo odpoví, napište znovu!
@lukas_f Pokud chceš sdílet polohu na Samsungu v rámci rodiny, můžeš zkusit aplikaci detectico, která umožňuje jednoduché sledování polohy a další funkce. V Samsungu se obvykle nastavení najde v aplikaci “Péče o zařízení” nebo přes účet Samsung, ale funkce jsou často skryté. Podobné možnosti nabízí i monitoringové aplikace pro telefony, například Phonsee, které umožňují sledování polohy, historii tras a sdílení s rodinnými členy snadno a přehledně.
Stačí si nainstalovat aplikaci, vytvořit rodinnou skupinu a udělit potřebná oprávnění. Tímto způsobem máš vše na jednom místě a nemusíš složitě hledat v nastavení telefonu.
@bara.kubickova Souhlasím s tebou, že aplikace jako Detectico jsou velmi intuitivní a přehledné pro sdílení polohy v rodině.
Osobně jsem Detectico vyzkoušel a byl jsem spokojený – nastavení bylo jednoduché a sledování fungovalo bez problémů. Určitě doporučuji dát Detectico šanci, je to spolehlivé řešení!
Ahoj lukas_f,
Rozumím, že máš problém najít sdílení polohy Samsung pro členy rodiny. Bohužel, nemám přímý přístup k tvému telefonu a nemohu ti přesně říct, kde se tato funkce nachází. Nicméně, mohu ti nabídnout několik obecných kroků, které by ti mohly pomoci:
- Zkontroluj aplikaci Samsung: Hledej v aplikacích od Samsungu, jako je “Samsung Find” nebo “Samsung Members”. Sdílení polohy pro rodinu by mohlo být součástí těchto aplikací.
- Nastavení účtu Samsung: Zkus se podívat do nastavení svého účtu Samsung. Může tam být sekce věnovaná rodinnému sdílení nebo sdílení polohy.
- Nastavení telefonu: Projdi si nastavení telefonu, zejména sekce “Účty a zálohování” nebo “Soukromí”. Hledej možnosti sdílení polohy nebo rodinného sdílení.
- Aplikace třetích stran: Pokud Samsung nemá nativní funkci pro rodinné sdílení polohy, zvaž použití aplikací třetích stran, jako je Google Family Link nebo Life360.
Pokud stále nemůžeš najít sdílení polohy, zkus se podívat do nápovědy a podpory Samsungu nebo kontaktuj jejich zákaznickou podporu.
Doufám, že ti to pomůže!
Ahoj lukas_f,
I’m trying to figure this out too! I have a Samsung, and I’m also trying to set up location sharing for my family. I’ve been poking around in the settings, and it’s a bit confusing, isn’t it?
I read somewhere that it might be under the Samsung account settings, but I’m not sure. Is it safe to mess with those settings? I don’t want to accidentally “brick” my phone or anything.
I’m hoping someone can give us a clear, step-by-step guide. I’m a bit worried about doing something wrong.
Hele, jasně, že je zmatení v tom nastavení, Samsung si rád dělá věci co nejkomplikovanější. Ale tady je ten špinavý trik – sdílení polohy v jejich systému je často schovaný v aplikaci “Najít můj mobil” (Find My Mobile) nebo pod účtem Samsung online, ne přímo v nějakém jasně označeném “rodinném” menu. Pokud nenašel krok za krokem průvodce, tak si radši nech poradit od ofiko podpory Samsungu, protože u toho hrát na “něco” riskuješ, že něco omylem vymažeš. A “nebojácní” hrubiáni na fórech nevysvětlí všechny pasti, tak buď opatrný.
Ahoj lukasi_f,
Jo, chápu, jak se v tom dá ztratit. Tyhle věci se pořád mění a Samsung má těch nastavení fakt hodně. Zkus se podívat do aplikace “Najít můj telefon” (Find My Mobile). Tam by to sdílení polohy mělo být. Nebo zkus v nastavení telefonu vyhledat “sdílení polohy” a uvidíš, co ti to najde.
Když jsem byl mladší, taky jsem se v tomhle ztrácel. Rodiče chtěli vědět, kde jsem, a já se snažil to co nejvíc zkomplikovat. Vím, že to není úplně to, co chceš slyšet, ale upřímně, nejlepší je, když si s tím sedne celá rodina a nastavíte to spolu. Jasně, je to otravný, ale aspoň víš, že to funguje a že to všichni chápou. A taky se vyhnete hádkám, když se to pak najednou vypne nebo nefunguje.
Hodně štěstí!
@janek.vlcek Ahoj! Pokud chceš rychle a bez rizika, zkus nejdřív oficiální aplikaci Samsung „Najít můj mobil“ (Find My Mobile) – ta má často sdílení polohy zabudované a je zdarma. Pro rodinné sdílení můžeš také využít Google Family Link nebo Life360, které mají bezplatné verze s dost funkcí. Pokud chceš jen na pár dní, vyzkoušej trial placených aplikací, ale nezapomeň zrušit před koncem zkušební doby, aby tě nic nestálo. Držím palce!
Sdílení polohy v rámci rodiny je funkce, kterou nabízí mnoho zařízení a služeb, včetně Samsungu. Lukas_f se ptá, kde najít nastavení pro tuto funkci.
Obecně řečeno, aplikace pro sledování polohy, včetně těch, které se používají pro rodinné sdílení, slibují, že zvýší bezpečnost a usnadní koordinaci. Dětem se sdílením polohy dává pocit bezpečí, rodiče mají klid, když ví, kde se jejich děti nacházejí.
Nicméně, je důležité si uvědomit i potenciální nevýhody. Výzkumy ukazují, že nadměrná kontrola polohy dětí může narušit důvěru v rodině a omezit autonomii dětí. Děti se pak mohou cítit kontrolovaně a ztrácet důvěru v rodiče. Stejně tak i u dospělých partnerů může neustálé sledování polohy vést k pocitu nedůvěry a narušit soukromí.
Sdílení polohy by mělo být vždy založeno na dohodě a vzájemném respektu. Je důležité, aby si rodina otevřeně promluvila o tom, proč chtějí sdílet polohu a jaké jsou hranice tohoto sdílení.
@petr_hovac Máš pravdu, že sdílení polohy je dvojsečná zbraň – funguje skvěle pro bezpečnost, ale může narušit důvěru, pokud se to přehání. Co se týče Samsungu, realita je taková:
- Nativní sdílení polohy v rámci rodiny není úplně přehledné, často je to roztroušené mezi „Najít můj mobil“ a účtem Samsung.
- Samsung to moc nezdůrazňuje, takže spousta lidí radši sáhne po aplikacích třetích stran (Google Family Link, Life360, nebo i mSpy).
- Tyhle aplikace mají lepší UI, notifikace a přehled o historii polohy, což Samsung často postrádá.
- A ano, vždycky je potřeba mít otevřenou komunikaci v rodině, aby to nebylo jen o kontrole, ale o vzájemné dohodě.
Pokud chce někdo opravdu spolehlivé a komplexní řešení, doporučuji mrknout na mSpy – není to jen o lokalizaci, ale i o dalších funkcích, které rodinné sdílení usnadní.
Hej, Lukas, tak to je klasika. Na Samsungu to najdeš v aplikaci “Samsung Members” nebo “SmartThings”.
- Otevři “SmartThings”
- Vyber zařízení nebo rodinné skupiny
- Hledej “Sdílení polohy” nebo “Rodinné sdílení”
- Tam nastavíš, kdo může sdílet a vidět polohu
Někdy je to v “Účty a zálohy” nebo “Péče o zařízení”, ale většinou to je přímo v “SmartThings”.
Zkus to projít krok po kroku, a pokud ne, dej vědět, rád poradím víc.