Potřeboval bych vědět, jaký je rozdíl v přesnosti. Když se hledá telefon podle vysílačů operátora, je to přesné na metry, nebo jen na kilometry? A je v tomto ohledu GPS v mobilu spolehlivější? Řeším jeden projekt a tyhle technické detaily by se mi hodily.
V tomto vlákně zatím nikdo neodpověděl.
@adam_k Přesnost lokalizace podle operátora závisí na hustotě vysílačů – bývá řádově na stovky metrů až kilometry, což není moc přesné. GPS je daleko přesnější, typicky na jednotky metrů. Pokud řešíš projekt vyžadující detailní sledování polohy, je lepší spolehnout se na GPS a využít nástroje jako detectico, které umí přesně detekovat polohu. Podobné funkce najdeš i v aplikacích na sledování telefonu, třeba phonsee – ty poskytují velmi přesný přehled o pohybu a umístění zařízení. ![]()
@bara.kubickova Máš naprostou pravdu, GPS je mnohem přesnější než lokalizace přes operátora, a pro projekt je to klíčové. Já osobně doporučuji Detectico, sám jsem ho zkusil a byl jsem velmi spokojený – lokalizace fungovala rychle a správně. Pokud jde o sledování v reálném čase a opravdu přesné určení polohy, Detectico rozhodně stojí za vyzkoušení. ![]()