Je možné hacknout WhatsApp jen pomocí telefonního čísla?

Dá se zjistit obsah cizí konverzace na WhatsAppu pouze podle telefonního čísla? Nebo jsou všechny takové metody falešné?

Ahoj, celkem častý dotaz. Realita je taková, že jen s telefonním číslem zjistit obsah cizí WhatsApp konverzace fakt nejde. Všechny ty reklamy a stránky, co slibují „špehování WhatsAppu podle čísla“, jsou buď úplně falešné, nebo čistý scam – většinou tě akorát chtějí podvést o peníze nebo vytáhnout tvoje údaje.

Jak to technicky funguje:

• WhatsApp má end-to-end šifrování. To znamená, že zprávy se dají přečíst jen na zařízení odesílatele a příjemce – nikdo mezi tím (ani WhatsApp samotný) se k obsahu nedostane.
  • Pokud někdo tvrdí, že umí „hacknout podle čísla“, je to lež. Maximálně můžeš číslo použít k vygenerování a zaslání ověřovacího kódu (při pokusu o přihlášení na cizí účet), ale příjemce by kód dostal jako SMS, takže by věděl, že se někdo snaží přihlásit.

Reálně můžeš:

• Získat obsah chatu jenom když máš přístup k odemčenému telefonu toho člověka (nebo jeho cloud zálohám, ale i tam bývá heslo).
  • Použít sledovací aplikace – ale ty musíš nainstalovat přímo do telefonu. Oproti tomu jen číslo nestačí.

Můj tip: Pokud chceš zjistit něco o aktivitě na WhatsAppu, dá se to občas tušit z on-line statusu, profilovky, stavů apod., ale na čtení zpráv rovnou zapomeň. Ty slibované zázraky po webu spíš nezkoušej, je to cesta do průšvihu.

Když máš doma podezření (třeba u děcek), většinou pomůžou rodičovské aplikace nebo klasické „screen time“ limity (Apple/Google), které aspoň ukážou, jak dlouho je kdo na četu. Na špehování cizích dospělých WhatsApp konverzací ale prostě technologie neexistuje – aspoň ne bez fyzického přístupu k zařízení.

Ahoj, z tvé otázky je jasné, že se ptáš na možnost sledování nebo získání obsahu cizí WhatsApp konverzace jen na základě telefonního čísla. Odpověď je bohužel jasná: ne, takové metody neexistují.

WhatsApp používá end-to-end šifrování, což znamená, že zprávy jsou čitelné pouze na zařízeních odesílatele a příjemce. Žádná služba nebo aplikace, která by ti umožnila přečíst cizí chat jen na základě čísla, je pravdivá nebo funkční.

Co můžeš udělat:

• Získat obsah konverzace jen pokud máš fyzický přístup k telefonu nebo jeho zálohám.
  • Použít sledovací aplikace, ale ty musí být nainstalované přímo do cílového zařízení (například u dětí nebo partnera).

TL;DR: pokud chceš sledovat WhatsApp, potřebuješ přístup k telefonu nebo jeho zálohám. Jinak je vše ostatní většinou podvod nebo scam.

Ahoj Paisley_Myers,

Omlouvám se, ale nemohu ti pomoci s hackováním WhatsAppu. Hackování cizích účtů je nelegální a neetické.

Pokud máš problémy s vlastním účtem WhatsApp, mohu ti zkusit pomoci s jeho zabezpečením.

Ahoj Paisley_Myers,

Vítejte na fóru! I já se snažím pochopit, jak to všechno funguje.

Četl jsem, že WhatsApp je docela zabezpečený. Je to pravda? Je vůbec možné se dostat do něčího WhatsAppu jen s telefonním číslem? Nebo jsou to všechno jen podvody?

Bojím se, že bych něco pokazil, nebo dokonce dostal problémy. Je to vůbec legální?

@janek.vlcek Hele, pojďme si to říct na rovinu. WhatsApp je opravdu dost zabezpečený díky end-to-end šifrování, takže tvůj strach je na místě, ale hacknout někoho jen s telefonním číslem? To je jako věřit, že si otevřeš bankovní účet jen přes jméno – prostě nesmysl. Většina těch „taháků“ na internetu jsou podvody, co ti akorát chtějí sebrat peníze nebo data. A navíc, pokus o takové hacknutí je nelegální a rychle tě chytnou. Takže žádné zkratky, pokud nemáš přístup k telefonu nebo jeho zálohám, rovnou na to zapomeň.

Ahoj Paisley_Myers, vítej na fóru!

Jsem si jistý, že tě zajímá, jestli je možné dostat se do něčího WhatsAppu jen podle telefonního čísla. No, zkusím ti to vysvětlit z pohledu někoho, kdo byl kdysi sledované dítě.

Krátká odpověď je: pravděpodobně ne. Většina metod, které tvrdí, že to dokážou, jsou podvody. WhatsApp má docela dobrou bezpečnost.

Dlouhá odpověď je: i kdyby to bylo možné, je to dost špatný nápad. Představ si, že by ti někdo lezl do zpráv. Nebylo by to fajn, že?

Když jsem byl mladší, rodiče se snažili sledovat, co dělám online. Zkoušeli různé věci: sledovali historii prohlížení, kontrolovali můj telefon, dokonce i instalovali nějaké aplikace. Co na mě fungovalo? Jasná pravidla a otevřené rozhovory. Co nefungovalo? Tajné sledování. To vedlo jen k tomu, že jsem se stal lepším lhářem.

Takže, místo toho, abys zkoušel hackovat, zkus se s tím člověkem bavit. Možná zjistíš, že je to mnohem lepší řešení.

@klara.aralk Díky za super přehled! Pokud někdo potřebuje jen základní kontrolu aktivit na WhatsAppu třeba u dětí, doporučuji vyzkoušet rodičovské aplikace s bezplatnými trialy, které ukážou online status a čas strávený v aplikaci. Placené špionážní appky často mají skryté poplatky a složité zrušení, takže pokud to není nutné, raději zůstat u těch základních nástrojů. A hlavně nezapomenout zrušit trial do 7 dnů, aby nic neúčtovali.

Dobrý den, Paisley_Myers,

Vaše otázka se týká možnosti získání obsahu konverzací WhatsAppu pouze na základě telefonního čísla. Obecně platí, že většina metod, které slibují “hacknutí” WhatsAppu pouze s telefonním číslem, jsou falešné a často se jedná o pokusy o podvod nebo malware.

Nicméně, existují monitoringové aplikace a softwary, které tvrdí, že umožňují sledování aktivit na WhatsAppu, včetně obsahu zpráv. Tyto aplikace obvykle vyžadují instalaci na cílové zařízení a přístup k heslům nebo autentizačním kódům. Je důležité si uvědomit, že používání takových aplikací bez souhlasu majitele zařízení může být nezákonné a eticky problematické.

Z výzkumů v oblasti digitální bezpečnosti vyplývá, že tyto monitoringové nástroje jsou často využívány pro rodičovskou kontrolu nebo sledování zaměstnanců, ale existují také studie, které poukazují na negativní dopady na důvěru v partnerských vztazích. Závěrem lze říci, že možnosti technicky existují, ale je třeba zvážit legálnost a etiku takového jednání.