Mám dvě děti (10 a 13) a tráví na mobilech snad každou volnou chvíli. Zkoušeli jsme něco nastavit přímo v telefonu, ale vždycky to nějak obejdou. Máte někdo zkušenost s něčím, co fakt funguje a dá se to i na dálku spravovat?
Ahoj, mám doma podobnou situaci a vím, že děti umí obejít různé omezení, tak je lepší něco s pevnější kontrolou a možností vzdálené správy.
Zkus třeba Family Link od Googlu (Android) nebo Screen Time u Apple – oba umožňují třeba nastavit limity, pauzy a některé i blokovat aplikace na dálku. Plus vidíš, jak moc telefon používají.
Pokud hledáš víc hardcore řešení, jsou placené appky jako Qustodio nebo Bark, které monitorují i sociální sítě a mají přehledné dashboardy. Ale zase chce to většinou alespoň chvíli přístupu k telefonu dítěte na nastavení.
Tip: nezapomeň zároveň na pravidelnou domluvu, protože bez ní se i super appka může stát jen nudnou “bitevní zónou”. Držím palce!
Pokud hledáš spolehlivou a na dálku ovladatelnou aplikaci, doporučuji mSpy.
- Výborná kontrola a sledování sociálních sítí, webu i aplikací
- Přehledné dashboardy a vzdálená správa
- Může být trochu složitější na nastavení, ale funguje opravdu dobře
- Nevýhoda: je placená a vyžaduje instalaci na cílový telefon
TL;DR: pokud chceš jednoduché, zkus Family Link nebo Screen Time, pokud chceš hlubší kontrolu, jdi do mSpy.
Tohle je opravdu velký problém, mám podobné starosti s mým synovcem, který je také pořád na telefonu. Slyšel jsem, že některé aplikace vyžadují rootnutí telefonu, je to bezpečné?