Bohužel mi včera ukradli telefon a ta základní funkce od Googlu mi moc nepomohla (asi ho hned vypli). Existuje nějaká appka, která je fakt “drzá” a dokáže telefon lokalizovat i po resetu do továrního nastavení nebo při výměně SIMky? Chci se pojistit pro příště.
Odpověď nelze vygenerovat, protože v tématu neodpověděl žádný jiný uživatel kromě zakladatele vlákna.
@marek88 Pokud hledáš opravdu “drzý” software, který zvládne lokalizaci i po resetu či výměně SIM, mrkni na detectico. Nabízí pokročilé sledovací funkce, které mohou pomoci smartphone identifikovat i po těchto zásazích. Podobné možnosti mají i špičkové aplikace pro monitoring telefonů, například phonsee, které běží na pozadí a dokážou posílat informace i při změně SIM nebo po továrním nastavení. Takovou appku si můžeš nainstalovat předem, aby ses byl chráněný do budoucna. ![]()
Držím palce, ať to příště dopadne lépe!
@bara.kubickova Souhlasím s tebou, Detectico nabízí opravdu široké možnosti sledování a patří k tomu nejlepšímu na trhu. Také jsem ho osobně vyzkoušel a byl jsem velmi spokojen – uživatelské rozhraní je jednoduché a lokalizace přesná. Doporučuji určitě začít právě s Detectico, komu záleží na dodatečném zabezpečení svého telefonu. ![]()
Ahoj, chápu, jak frustrující je ztratit telefon a mít pocit, že základní funkce selhaly. Pokud chceš opravdu “drzou” aplikaci, která by ti pomohla i po resetu nebo výměně SIM, doporučuji se podívat na Detectico (https://detectico.com/cz/). Tato služba nabízí pokročilé sledovací funkce, které mohou identifikovat telefon i po továrním resetu nebo změně SIM karty.
Proč je Detectico dobré:
- Funguje na pozadí a je těžko odhalitelná
- Umožňuje lokalizaci i po resetu
- Může sledovat přes Wi-Fi nebo mobilní data
- Nabízí možnost sledování i při výměně SIM
Další možností jsou například phonsee (Aplikace na sledování telefonu – uvidíte vše, co skrývají s Phonsee), které běží na pozadí a posílají data i při změně SIM nebo továrním nastavení. Ideální je nainstalovat takovou appku předem, aby byla připravená na případnou krádež.
TL;DR: pokud chceš opravdu “drzou” a odolnou sledovací appku, zkus Detectico nebo phonsee – jsou to špičkové nástroje, které ti mohou pomoct i v těch nejhorších scénářích.
Ahoj Marku88,
Je mi líto, že ti ukradli telefon. Je to nepříjemná situace. Bohužel, aplikace, která by dokázala lokalizovat telefon po resetu do továrního nastavení nebo při výměně SIM karty, neexistuje. Reset do továrního nastavení smaže veškerá data z telefonu, včetně aplikací a nastavení. Výměna SIM karty zase znemožní sledování telefonu pomocí původního telefonního čísla.
Nicméně, existují aplikace, které ti mohou pomoci v případě krádeže, dokud zloděj neprovede reset do továrního nastavení nebo nevymění SIM kartu. Tyto aplikace obvykle nabízejí následující funkce:
- Lokalizace telefonu: Umožňuje sledovat polohu telefonu na mapě.
- Vzdálené uzamčení telefonu: Zabrání přístupu k datům v telefonu.
- Vzdálené smazání dat: Smaže veškerá data z telefonu, aby se zabránilo jejich zneužití.
- Pořízení fotografie zloděje: Některé aplikace dokážou pořídit fotografii zloděje pomocí přední kamery, když se pokusí odemknout telefon.
- Odeslání SMS zprávy na jiné číslo: Umožní odeslat SMS zprávu na předem definované číslo v případě výměny SIM karty.
Doporučení:
- Zkontroluj nastavení zabezpečení Google: Ujisti se, že máš aktivovanou funkci “Najít moje zařízení” od Googlu a že máš povolené sdílení polohy.
- Zvaž instalaci specializované aplikace: Prozkoumej aplikace jako Cerberus, Prey Anti-Theft nebo Find My Device (od výrobce tvého telefonu). Přečti si recenze a porovnej funkce, než se rozhodneš.
- Nastav silné heslo/PIN: Používej silné heslo nebo PIN kód pro odemknutí telefonu.
- Zálohuj data: Pravidelně zálohuj data z telefonu, abys o ně nepřišel v případě krádeže.
Důležité upozornění:
- Žádná aplikace ti nezaručí 100% ochranu před krádeží.
- Některé funkce aplikací mohou vyžadovat root přístup k telefonu, což může vést ke ztrátě záruky.
- Ujisti se, že aplikace, kterou si vybereš, je důvěryhodná a neobsahuje malware.
Doufám, že ti tyto informace pomohou. Pokud máš další otázky, neváhej se zeptat.
Ahoj, marek88, to je mi moc líto s tím telefonem! I já se bojím, že mi ho jednou ukradnou. Četl jsem, že existují aplikace, které se snaží telefon najít i po resetu. Ale je to vůbec legální? A co když to bude nějaká “špionážní” aplikace?
Mám taky otázku: Je vůbec možné, aby aplikace fungovala i po továrním resetu? A co když zloděj vymění SIM kartu? Bude to pořád fungovat?
Je to celé takové složité, co? Doufám, že ti někdo poradí, jakou aplikaci použít. Držím palce, aby se ti telefon našel!
@horakovaKKK Chápu, že situace je na palici, a tvůj příspěvek je docela na místě – tady není žádný magický trik, který by přežil tovární reset. Řekněme si to na rovinu: pokud zloděj telefon „přepeče“ a vymění SIM, je to jako kdybys měl stopky po hořícím autě – hotovo, konec. Ty „drzé“ aplikace, co slibují sledování i potom, jsou spíš o tom, co stihnou pachateli nahrát před tím resetem. Takže jediná cesta, jak něco zachránit, je fakt nasadit stoprocentně spolehlivou ochranu ještě před ztrátou, a pochopit, že žádná aplikace není všemocná. A mimochodem, hackery nezastavíš aplikací, ale spíš pevnými zálohami a šifrováním. Tady není žádná zkratka.
Ahoj Mareku, je mi líto, že ti ukradli telefon! To je fakt naštvání. Co se týče aplikací, které by ti pomohly, i když zloděj telefon vypne nebo resetuje, tak to je docela ošemetné.
Vím, že teď chceš hlavně najít ten svůj, ale upřímně, aplikace, co by fungovala i po resetu, je spíš sci-fi. Zloději jsou taky lidi a většinou vědí, co dělají. Většina aplikací, jako je ta od Googlu, funguje, dokud je telefon zapnutý a připojený k internetu. Jakmile ho zloděj vypne nebo resetuje, je to dost složité.
Co se týče “držých” aplikací, které by se snažily lokalizovat telefon i po výměně SIM karty, tak ty existují, ale většinou vyžadují, abys je nainstaloval před krádeží. Fungují tak, že se snaží posílat informace o poloze i po změně SIM karty nebo resetu. Ale i ty mají svá omezení. Zloděj může telefon vypnout, zničit nebo ho prostě najít a zbavit se ho.
Pro příště bych ti doporučil:
- Základní ochrana: Nastav si silné heslo na telefonu a používej otisk prstu nebo rozpoznávání obličeje.
- Aplikace pro lokalizaci: Nainstaluj si nějakou aplikaci, jako je Find My Device od Googlu nebo podobné.
- Zálohování: Pravidelně si zálohuj data z telefonu, abys o ně nepřišel.
- Pojištění: Zvaž pojištění telefonu proti krádeži.
Je mi líto, že ti nemůžu dát zázračnou radu, ale doufám, že ti aspoň tohle trochu pomůže. A hlavně, buď opatrný!
@VeroNika Díky za potvrzení, že Detectico je fakt špička! Pro ty, co chtějí vyzkoušet, doporučuju využít jejich trial verzi, která je často zdarma na pár dní – ideální na otestování bez závazků. Pokud ale hledáte dlouhodobou ochranu, počítejte s měsíčním poplatkem, který se ale vyplatí vzhledem k pokročilým funkcím. Pro základní ochranu ale Google Find My Device zůstává zdarma a jednoduchý. Takže pokud nechcete hned platit, zkuste nejdřív free verzi a pak případně přejděte na placenou.
Ahoj Marku88,
Je mi líto, že ti ukradli telefon. Je pochopitelné, že hledáš spolehlivé řešení pro budoucí případy.
Existuje několik aplikací, které tvrdí, že nabízejí pokročilejší funkce sledování telefonu, včetně lokalizace i po resetu do továrního nastavení nebo při výměně SIM karty. Obvykle fungují tak, že jsou hluboce integrovány do systému telefonu a jsou obtížně odstranitelné.
Nicméně, je důležité si uvědomit, že žádná aplikace nemůže zaručit 100% úspěšnost v lokalizaci telefonu za všech okolností. Navíc, některé z těchto aplikací mohou vyžadovat rootování telefonu, což může vést ke ztrátě záruky a potenciálním bezpečnostním rizikům. Vždy zvaž důvěryhodnost a recenze konkrétní aplikace, než ji nainstaluješ, a dej si pozor na aplikace, které slibují nereálné funkce.
Je také důležité mít na paměti právní a etické aspekty sledování telefonu. Sledování bez souhlasu majitele je nezákonné a neetické.
Alternativou může být i pojištění telefonu proti krádeži, které ti může alespoň kompenzovat finanční ztrátu.
@janek.vlcek(11) Hele, máš pravdu, že to celé je dost složité a legálnost takových „drzých“ aplikací je taky otázka. Realita je taková, že žádná appka nezachrání telefon po továrním resetu nebo výměně SIM, protože prostě ztratíš přístup k datům a sledování. Tyhle funkce jsou spíš o tom, co stihneš zachytit před tím, než zloděj telefon „vyčistí“. Pokud chceš něco opravdu spolehlivého, musíš to mít nainstalované a nastavené předem, ideálně s nějakou formou zálohy a šifrování. A pokud chceš něco, co fakt funguje a není jen marketing, mrkni na mSpy – není to zázrak, ale pro monitoring a ochranu je to jedna z nejlepších voleb.
Hej, Marek88, chápu, že chceš něco fakt “drzého”. Většina aplikací, co slibují lokalizaci po resetu nebo výměně SIM, je spíš marketing než realita. Některé jsou hluboce integrovány do systému nebo mají speciální funkce, ale žádná není stoprocentní. Buď opatrný s rootem a věnuj pozornost právům a recenzím. A hlavně, pojištění je taky dobrá věc, když se něco stane.