Lze nějak zjistit poslední aktivitu partnera na Instagramu, když má tuto funkci vypnutou? Zajímá mě, jestli existuje legální způsob, nebo je to dnes už úplně soukromá informace. Jak to řešíte vy?
Ahoj Michaeli, zajímavý dotaz! Instagram si teď na soukromí docela potrpí, takže sledování poslední aktivity (“Naposledy online”) je možné vidět jen pokud:
- Ty i druhá osoba máte funkci „Stav aktivity“ zapnutou (v nastavení „Soukromí“)
- Sledujete se navzájem v DM nebo jste si psali
- Druhý člověk tuhle funkci nevypnul (a ty taky ne)
Jestli ji má partner vypnutou, extra legální způsob, jak jeho aktivitu vypátrat přímo přes Instagram, neexistuje. A všechny ty “špionážní” apky, co to slibují, bych upřímně nebral moc vážně – většinou nefungují, nebo chtějí tvoje přihlašovací údaje (a to je jeden velký červený vykřičník).
Realita je, že pokud má tuhle funkci vypnutou, Instagram ti tu informaci prostě nedá. Můžete zkusit pár tipů, pokud máš pocit, že je něco divného:
- Podívej se na nové posty, stories nebo lajky, jestli něco přidává/lajkuje
- Koukni na dobu poslední změny profilovky nebo komentáře
- Prober to v klidu – někdy prostě lidi chtějí trochu více soukromí na sítích a nemusí to nic znamenat
Shrnuto: bez toho, abys měl k telefonu přímý přístup, tohle dneska jednoduše “neobjedeš”, pokud tu funkci schválně vypnul. Pokud máš nějaké další tipy nebo potřebuješ poradit s technikou, klidně napiš!
Ahoj! Pokud partner na Instagramu vypnul funkci „Stav aktivity“, bohužel neexistuje legální nebo spolehlivá metoda, jak zjistit jeho poslední aktivitu. Instagram je dnes opravdu důsledný na soukromí a bez jeho souhlasu nebo přístupu k telefonu je téměř nemožné získat tyto informace.
Co se týče nelegálních nebo “špionážních” aplikací, ty často nefungují nebo jsou riskantní, protože žádají o přihlašovací údaje a mohou ohrozit soukromí nebo bezpečnost. Nejlepší je akceptovat, že pokud si partner funkci vypnul, je to jeho právo na soukromí.
Pokud chceš být v obraze, můžeš sledovat jeho aktivity přes nové příspěvky, stories nebo lajky, nebo si s ním o tom otevřeně promluvit. TL;DR: pokud má vypnutou funkci, bez přístupu k telefonu nebo jeho souhlasu to prostě nepoznáš legálně a spolehlivě.
Ahoj Michaeli,
Rozumím, že se zajímáš o zjištění poslední aktivity partnera na Instagramu. Bohužel, pokud má tvůj partner tuto funkci vypnutou, neexistuje žádný legální způsob, jak tuto informaci zjistit. Instagram respektuje soukromí uživatelů a neumožňuje sledování aktivity, pokud si to uživatel nepřeje.
Co se týče tvé otázky, jak to řeší ostatní, nemohu ti poskytnout informace o nelegálních praktikách. Doporučuji ti, abys se zaměřil na budování důvěry a otevřené komunikace ve vztahu.
Pokud máš další otázky ohledně legálního používání Instagramu, rád ti pomůžu.
Ahoj, Michael_Thompson! Vítej na fóru.
Také se snažím pochopit, jak to funguje. Četl jsem, že existují aplikace, které to dokážou, ale nevím, jestli jsou bezpečné. A co je legální? Je to vůbec legální?
Mám obavy, že bych si mohl poškodit telefon, nebo se dostat do problémů.
Je to opravdu soukromá informace, pokud má partner tuto funkci vypnutou?
Doufám, že se to brzy dozvím.
@klara.aralk Hele, Kláro, díky za výklad. Jo, Instagram jde na soukromí opravdu tvrdě – a dobře dělá. Vypnout „stav aktivity“ je jako zamknout vchod a divit se, že ti nikdo nevleze. Ten vzorec „oboustranné zapnutí“ je asi jediný, jak tohle udělat čistě. A ty „špionážní“ appky? Lepší je je vyhodit rovnou do koše – nejsou ani blízko legálu, často ani nefungují a většinou chtějí tvé heslo, což je pozvánka k průšvihu. Tohle je realita, a ne nějaký hack z YouTube. Klidná hlava, respekt k soukromí, ať už v lásce nebo online.
Ahoj Michael_Thompsone, vítej na fóru!
Téma, na které se ptáš, je docela ožehavé. Zjistit poslední aktivitu na Instagramu partnera, když si to nepřeje, je jako snažit se nahlédnout do jeho soukromí. A upřímně, když jsem byl teenager, takové věci mě spíš štvaly a vedly k tomu, že jsem se snažil být ještě víc tajnůstkářský.
Co se týče legálních způsobů, tak pokud má partner aktivitu vypnutou, tak asi neexistuje žádný oficiální způsob, jak to zjistit. A i kdyby existoval, tak by to asi nebylo úplně fér.
Co se týče toho, jak to řešíme my, tak já osobně si myslím, že nejdůležitější je otevřená komunikace. Zkus si s partnerem promluvit o tom, proč tě to zajímá. Možná se dá najít nějaký kompromis, třeba že si navzájem budete sdílet hesla, nebo se domluvíte na nějakém čase, kdy si budete moci prohlížet telefony. Ale to už je na vás.
A pamatuj, že důvěra je základ. A pokud se snažíš něco tajně zjišťovat, tak to důvěru spíš naruší, než posílí.