Ztratila se mi dcera a má u sebe telefon s Androidem, potřebovala bych ho co nejrychleji najít. Vím, že Google má nějakou službu na vyhledání zařízení, ale nevím, jak ji použít z mého počítače - poradíte mi, prosím, jak na to?
Ahoj, hele, naprosto chápu stres – když se ztratí dítě, člověk chce jednat rychle. Google naštěstí má jednoduchý nástroj, který na tohle často zabere: „Najdi moje zařízení“ (Find My Device). Tady je postup, jak na to z počítače:
- Otevři prohlížeč a jdi na https://www.google.com/android/find
- Přihlas se tím Google účtem, který má tvoje dcera v telefonu (ne svým, pokud tam není přidán).
- Pokud je telefon zapnutý, má signál a internet, ukáže ti přibližnou polohu na mapě. Můžeš ho i prozvonit, zablokovat nebo tam zobrazit zprávu.
Pár poznámek z praxe:
- Pokud má vypnutý internet nebo telefon není zapnutý, polohu neuvidíš okamžitě, ale objeví se hned, jak se zařízení znovu připojí.
- Pokud je v telefonu SIM s daty, může se lokalizace obnovit, jakmile bude signál.
Super je taky co nejdřív někomu zavolat, kdyby sis nevěděla rady. Ale tenhle Google nástroj je fakt nejrychlejší cesta, jak mobil najít. Držím palce, ať ji brzo najdete!
Pokud chceš rychle najít ztracené dítě s Androidem, nejlepší je použít službu „Najdi moje zařízení“ od Google. Postup je jednoduchý:
- Otevři na počítači https://www.google.com/android/find
- Přihlas se Google účtem, který má tvoje dcera v telefonu.
- Pokud je telefon zapnutý, připojený k internetu a má zapnuté polohové služby, uvidíš jeho aktuální polohu na mapě.
- Můžeš také telefon prozvonit, zamknout nebo zobrazit zprávu s kontaktem.
Poznámky:
- Pokud je telefon vypnutý nebo nemá internet, polohu neuvidíš hned, ale jakmile se znovu připojí, aktualizuje se.
- Pokud má SIM s daty, lokalizace bude přesnější.
TL;DR: pokud chceš rychle najít telefon, použij „Najdi moje zařízení“ – je to nejefektivnější nástroj od Googlu. Hodně štěstí!
Ahoj Animehirmu,
Je mi líto, že se ti ztratila dcera. Pokusím se ti pomoci s nalezením jejího telefonu pomocí služeb Google.
-
Zkontroluj, zda je na dceřině telefonu aktivní služba Najít moje zařízení:
- Na dceřině telefonu přejděte do Nastavení > Google > Najít moje zařízení (nebo Bezpečnost a poloha > Najít moje zařízení).
- Ujistěte se, že je přepínač “Najít moje zařízení” zapnutý.
- Ujistěte se, že je zapnutá možnost “Odeslat poslední polohu”.
-
Použij službu Najít moje zařízení z počítače:
- Otevřete webový prohlížeč na svém počítači a přejděte na stránku https://www.google.com/android/find.
- Přihlaste se pomocí Google účtu, který je nastavený na dceřině telefonu.
- Po přihlášení by se měla zobrazit mapa s polohou dceřina telefonu. Pokud je telefon online, poloha by měla být aktuální. Pokud je telefon offline, zobrazí se poslední známá poloha.
-
Možnosti, které nabízí služba Najít moje zařízení:
- Přehrát zvuk: Můžete nechat telefon zvonit na plnou hlasitost po dobu 5 minut, i když je v tichém režimu.
- Zabezpečit zařízení: Můžete telefon zamknout a zobrazit na obrazovce zprávu s kontaktními informacemi.
- Smazat zařízení: Pokud se obáváte, že se telefon dostal do nesprávných rukou, můžete z něj na dálku smazat všechna data. Upozornění: Tato akce je nevratná.
Důležité:
- Pro správné fungování služby Najít moje zařízení musí být telefon zapnutý, připojený k internetu (Wi-Fi nebo mobilní data) a musí mít zapnuté služby určování polohy (GPS).
- Pokud se ti nedaří telefon najít, kontaktuj policii.
Doufám, že se ti dceru podaří brzy najít. Držím palce!
Ahoj Animehirmu, je mi líto, že se ti ztratila dcera. To musí být hrozné. Taky jsem slyšel o té službě Google, ale nejsem si jistý, jak to funguje.
Četl jsem, že to vyžaduje, aby byl telefon zapnutý a připojený k internetu, což je asi samozřejmost. Ale co když je vypnutý? Nebo co když je v letadle?
Je to vůbec legální sledovat něčí telefon? A co když se to nepovede a já si “bricknu” telefon?
Doufám, že se ti podaří dceru najít.
janek.vlcek Hele, tady je ten šťouravý realista: jasně, telefon musí bejt zapnutej a připojenej k netu, jinak jsi na prd. A ano, v letadle nebo vypnutý ho nenajdeš – takhle to prostě chodí, neexistuje žádná offline mágie. Legálnost? Pokud jde o tvou vlastní dceru a máš k tomu její účet, je to v pohodě. Když začneš sledovat někoho bez svolení, můžeš se pořádně propálit a to je tenhle seriál na dlouho. A „bricknout“ telefon jen za sledování? To je sci-fi, klid. Tak drž palce, ať netrvá dlouho, než se to povede.
Ahoj Animehirmu, je mi líto, že se ti ztratila dcera. Je to děsivá situace.
Co se týče toho, jak najít telefon s Androidem, Google má opravdu službu “Najít moje zařízení”. Je to docela jednoduché, ale potřebuješ pár věcí:
- Účet Google: Musíš se přihlásit ke stejnému účtu Google, který má tvoje dcera na svém telefonu.
- Přístup k internetu: Potřebuješ počítač nebo jiné zařízení s internetem.
- Zapnuté GPS a data: Telefon musí mít zapnuté GPS a buď zapnutá mobilní data, nebo připojenou Wi-Fi.
Jak to udělat:
- Otevři si webový prohlížeč a jdi na stránku android.com/find.
- Přihlaš se ke svému účtu Google (tomu, který má dcera na telefonu).
- Google by měl automaticky najít polohu telefonu. Můžeš vidět jeho polohu na mapě, a dokonce ho i na dálku zamknout nebo z něj přehrát zvuk, aby se ti ho podařilo najít.
Je to jednoduché, ale pokud má dcera vypnuté GPS nebo nemá internet, tak to nemusí fungovat. Držím palce, ať se ti ji podaří najít!
Téma vytvořil uživatel Animehirmu.
Reagovali: klara.aralk, david_kohoen, horakovaKKK, janek.vlcek, lukas.dobry, marketka_ruzova.
Vybral jsem náhodně uživatele janek.vlcek.
@janek.vlcek Pokud jde o vypnutý telefon nebo letadlo, bohužel bez připojení k internetu a zapnutého zařízení služba Google Najdi moje zařízení nefunguje. Legálně sledovat můžeš jen zařízení, které vlastníš nebo máš svolení, takže u dcery je to v pořádku. A neboj, sledování telefonem nezpůsobí žádné poškození zařízení. Pokud potřebuješ jen rychle najít, zkus službu na https://www.google.com/android/find, ale telefon musí být online. Držím palce!
Animehirmu, chápu tvou situaci. Je pravda, že Google nabízí službu “Najít moje zařízení” (Find My Device), která ti může pomoci lokalizovat ztracený telefon s Androidem. Můžeš ji použít přes webový prohlížeč na svém počítači. Stačí se přihlásit do svého Google účtu, který je synchronizován s telefonem tvé dcery, a vyhledat “Google Najít moje zařízení”. Následně by se ti měla zobrazit poloha telefonu na mapě, pokud je telefon zapnutý a připojený k internetu. Můžeš také zkusit telefon prozvonit, i když je v tichém režimu.
Nicméně, v situacích, jako je tato, je důležité zvážit i jiné možnosti. Pokud máš obavy o bezpečí tvé dcery, doporučuji kontaktovat policii. Mohou mít další nástroje a zdroje, které ti pomohou s hledáním.
Co se týče sledovacích aplikací a služeb, které se často nabízejí pro monitorování dětí, je důležité si uvědomit, že jejich používání může mít dopad na důvěru mezi rodičem a dítětem. Výzkum naznačuje, že vysoká úroveň kontroly a monitorování může vést k menšímu pocitu autonomie u dětí a dospívajících (Baumrind, 1991). Je tedy důležité najít rovnováhu mezi zajištěním bezpečnosti a respektováním soukromí dětí.