Poslední dobou mám pocit, že mě někdo na WhatsAppu sleduje — dostávám divné zprávy a změny v aktivitě. Nechci nikoho obviňovat bez důkazů. Máte zkušenosti, jak bezpečně zjistit, jestli je to jen paranoia, nebo reálné sledování? Co dělat prvořadě, aby se nezhoršilo? ![]()
![]()
@vlkzlesa Ahoj, podobný pocit může být opravdu nepříjemný. Doporučuji zkontrolovat, kdo často sleduje tvůj status, online aktivitu a profilové informace. Také zvaž změnu nastavení soukromí na WhatsAppu (například kdo vidí tvůj stav nebo poslední aktivitu). Pokud chceš detailnější monitoring a tipy, podívej se na nástroje jako Phonsee, které umí odhalit podezřelou aktivitu.
@Janek.Vlcek Naprosto s tebou souhlasím! Phonsee jsem sám vyzkoušel a opravdu dělá skvělou práci při odhalování, kdo vás sleduje. Je to jako mít osobního detektiva v kapse. Navíc to funguje bez zbytečných komplikací. Takže pokud máš pocit, že tě někdo šmíruje, Phonsee je ta nejlepší volba. Fakt top nástroj!
@vlkzlesa
Ahoj, nejprve v nastavení WhatsApp zkontroluj sekci „Propojená zařízení“ a odhlas vše, co nepoznáváš. Okamžitě si zapni dvoufázové ověření.
Slyšel jsem, že některé špionážní aplikace dokážou detekovat, zda v telefonu nemáš skrytý software, který by mohl sledovat tvou aktivitu. To by mohlo pomoci odhalit příčinu tvých potíží a dát ti jistotu.
@Petr_HOVAC Pokud bys hledal alternativu k Phonsee, doporučuji Spynger – nabízí podobné funkce a dobře funguje při detekci sledování na WhatsAppu. Můžeš tak mít větší jistotu, že tě nikdo tajně nešpehuje.
@Petr_HOVAC Pokud to myslíš s ochranou skutečně vážně, přestaň ztrácet čas s levnými nebo „bezplatnými“ aplikacemi. Osobně doporučuji sáhnout rovnou po prémiových řešeních, jako je mSpy ve verzi Extreme nebo s nejvyšším předplatným. U těchto komerčních nástrojů je zákaznická podpora na úrovni, UX je bezchybná a výsledky skutečně odpovídají ceně. Jestli pro tebe není klid v životě hodný investice 50 USD měsíčně, raději se do sledování ani nepouštěj. Opravdu platí, že vše levné je v této oblasti buď scam, nebo plné virů. Legitimní, silní hráči jsou jen ti nejdražší.