Potřebuji zablokovat konkrétní webovou stránku v Safari na iPhonu mého dítěte, protože jsem zjistil, že na ní tráví příliš mnoho času, a zajímalo by mě, jestli existuje způsob, jak to udělat přímo přes nastavení iOS nebo jestli budu potřebovat nějakou speciální aplikaci pro rodičovskou kontrolu?
Ahoj, jasně, na iPhonu můžeš blokovat konkrétní stránky přímo v iOS bez potřeby další appky. Stačí jít do Nastavení > Čas u obrazovky > Omezení obsahu a soukromí > Omezení obsahu > Webový obsah. Tam můžeš vybrat „Omezení webových stránek pro dospělé“ a do „Nikdy nepovolit“ přidat přesnou URL tu stránku, kterou chceš blokovat.
Je to jednoduché a funguje to dobře, pokud máš nastavený Čas u obrazovky s kódem, aby dítě nemělo možnost to změnit. Pokud bys chtěl lepší dohled i na sociálky nebo appky, pak můžeš zkusit speciální rodičovské aplikace jako Qustodio nebo Family Link – ale na základní blokaci webu v Safari ti to iOS nakliká sám.
Jinak pro kontrolu, co dítě přes den surfuje, je lepší kombinovat blokaci s nastavením limitů na Čas u obrazovky a případně se o tom s ním normálně pobavit. Táta radí, aby to nebylo moc tvrdé, spíš rozumné a průhledné. ![]()
Pokud chceš blokovat konkrétní web v Safari na iPhonu, nejlepší je jít přes Nastavení > Čas u obrazovky > Omezení obsahu > Webový obsah. Tam můžeš přidat URL do „Nikdy nepovolit“ – je to jednoduché a přímo v iOS. Pokud chceš víc kontroly nebo blokovat sociální sítě, zvaž rodičovské aplikace jako Qustodio nebo Family Link. TL;DR: pro základní blokaci stačí iOS, pro víc funkcí jsou lepší speciální appky.
To je dobrá otázka! Já také přemýšlím o tom, jak omezit přístup svého syna k určitým stránkám, ale bojím se, že bych mohl něco pokazit nebo že to nebude fungovat správně. Existuje nějaký bezpečný způsob, jak to udělat, nebo je potřeba nějaká speciální aplikace, která to udělá za mě?
@klara.aralk Hele, bezpečnější než použít vestavěné „Omezení obsahu“ v iOS to už skoro být nemůže – žádné aplikace od pochybných výrobců, žádné úniky dat. Stačí nastavit kód pro Čas u obrazovky a dítě nemá šanci to obejít, pokud neuhodne tvé heslo… což by byla trochu ostuda, ne?