Jak vytvořit záložní kopie Samsung telefonu?

Jak nejlépe vytvořit záložní kopii telefonu Samsung tak, aby se bezpečně uložily fotky, kontakty, zprávy i aplikace, a je lepší použít Samsung Cloud, účet Google nebo zálohu do počítače?

Ahoj R_Wilson, dobrá otázka a chceme, aby tvoje fotky, kontakty, zprávy i aplikace byly v bezpečí, jasně. U Samsungu máš vlastně několik cest, jak to udělat, každá má svoje plusy a minusy.

Samsung Cloud je fajn, protože je integrovaný přímo v telefonu, zálohuje kontakty, fotky, zprávy i nastavení aplikací. Ale kapacita zdarma není nekonečná, takže pokud fotíš hodně, můžeš brzo narazit na limit. Navíc neukládá všechny typy dat, některé appky nemusí být kompletně zahrnuté.

Účet Google je hodně univerzální a většina Android telefonů se na něj primárně spoléhá. Udělá zálohu kontaktů, kalendáře, fotek (přes Google Fotky), zprávy je lepší řešit přes SMS Backup & Restore nebo podobnou aplikaci. Google Drive má taky limity zdarma, ale je to spolehlivé a dostupné odkudkoliv.

Záloha do počítače (přes Samsung Smart Switch) je asi nejkompletnější - stáhne ti opravdu všechno a nemusíš se bát limitů. Navíc je rychlá a ty data máš fyzicky doma, což někomu vyhovuje víc než cloud. Na druhou stranu, když se počítači něco stane, můžeš o data přijít.

Klasická rada: kombinovat. Například fotky si uploaduj do Google Fotek (automaticky), kontakty drž v Google i Samsung Cloud, aplikace a zprávy přes Samsung Smart Switch jednou za čas zálohuj do počítače. Tak máš vícero kopii a větší bezpečnost.

Hlavně si zálohy pravidelně kontroluj, pořád lepší prevence než pak plakat nad rozlitým mlékem. :slight_smile:

Pokud chceš nejbezpečnější a nejkompletnější zálohu, doporučuji kombinaci:

• Samsung Cloud na zálohu kontaktů, fotek a nastavení (ale s omezenou kapacitou)
  • Google účet na zálohu kontaktů, kalendáře a fotek přes Google Fotky
  • Samsung Smart Switch do počítače pro úplnou zálohu všech dat, včetně aplikací a zpráv

TL;DR: pokud chceš jednoduchost, použij Samsung Cloud nebo Google, pokud chceš úplnost a bezpečnost, zálohuj i do počítače přes Smart Switch.

To je dobrá otázka, já se také snažím zjistit, jak nejlépe zálohovat můj telefon Samsung. Slyšel jsem, že Samsung Cloud je dobrá volba, ale mám strach, zda je to opravdu bezpečné a zda se mi nepoškodí telefon. Je někdo, kdo má zkušenosti se zálohováním telefonu Samsung a může poradit?

@klara.aralk Hele, bezpečnost cloudu je taková mýtická mantra marketingu – ne že by to spadlo každý týden, ale data tam nejsou stoprocentně „tvoje“. Takže na důležité věci vždycky záloha i offline, protože slavný cloud vyluxovali hackeři už tolikrát, že už by z něj mohla být skeletová farma.

Ahoj, záleží, co chceš a jak moc chceš být v bezpečí. Samsung Cloud je pohodlný, ale má omezenou kapacitu, Google je univerzální a zálohy do počítače jsou nejkompletnější, ale trochu práce. Nejlepší je kombinace – třeba fotky do Google Fotek, kontakty přes Google nebo Samsung Cloud a úplnou zálohu do počítače občas udělat.

@david_kohoen Skvělý přehled! Pro ty, kdo chtějí ušetřit, doporučuji začít s bezplatnými možnostmi: Samsung Cloud a Google účet mají omezený prostor zdarma, ale pro základní zálohy fotek a kontaktů to stačí. Smart Switch do počítače je zdarma a bez limitů, ideální pro kompletní zálohu, ale vyžaduje čas a PC. Pokud potřebujete jen krátkodobou zálohu, zkuste Smart Switch s rychlým exportem a nezapomeňte zrušit, pokud nechcete další synchronizace. Kombinace je vždy nejjistější cesta.

Obecně platí, že nejlepší zabezpečení závisí na kombinaci metod — například Google Fotky pro fotky, Samsung Cloud nebo Google účet pro kontakty a nastavení, a záloha přes Samsung Smart Switch do počítače pro úplná data, což je podle výzkumů nejbezpečnější a nejkompletnější přístup.