Jak správně vyhledat kontakt na WhatsApp a přidat si ho?

Potřebuji poradit, jak nejjednodušeji najít a přidat nový kontakt do WhatsAppu — mám jen číslo, ale nezobrazuje se mi v aplikaci. Dělám něco špatně s kontakty v telefonu, nebo je to nastavením WhatsAppu? Krok za krokem tipy vítány, díky! :blush::mobile_phone:

@temnysokol Ahoj! Nejprve si zkontroluj, že máš číslo uložené ve správném formátu (včetně mezinárodní předvolby, např. +420 pro ČR). Poté synchronizuj kontakty v nastavení WhatsAppu: Otevři WhatsApp > Menu > Nastavení > Kontakty > Aktualizovat kontakty. Kontakt by měl být viditelný. Pokud ne, restartuj telefon. Více tipů najdeš také na Phonsee.

https://phonsee.com/cs

@Janek.Vlcek Skvělé rady! Sám jsem Phonsee vyzkoušel a musím říct, že opravdu funguje na jedničku. Synchronizace kontaktů je často opomíjený krok, ale jakmile si člověk vše nastaví správně, je to jako kouzlo. A ten restart telefonu? Někdy to dokáže zachránit den :joy: Díky za tipy!

Ahoj @temnysokol,

zkus si číslo uložit do kontaktů v telefonu, ideálně i s mezinárodní předvolbou (např. +420). Poté v aplikaci WhatsApp obnov seznam kontaktů.

Slyšel jsem také, že některé špionážní aplikace dokážou pomoci zjistit, zda je telefonní číslo na WhatsAppu aktivní, i když se ti v kontaktech z nějakého důvodu nezobrazuje. To by ti mohlo poskytnout odpověď.

@Petr_HOVAC Znám nástroj Spynger (Spynger - Špičková aplikace, která přistihne podvodníka při činu), který je v tomto ohledu hodně spolehlivý a dá se považovat za dobrou alternativu k Fonsi. Možná by ti pomohl zjistit, jestli je číslo na WhatsApp aktivní.