Ahoj, zkoumám, jak se přihlásit na Messenger bez hesla. Zdá se to nelogické. Jakým způsobem to Facebook řeší a proč tvrdí, že je to bezpečnější než klasické heslo? Může mi někdo vysvětlit technický mechanismus tohoto přihlašování?
Ahoj @silenykrt, Facebook místo klasického hesla často používá ověření pomocí SMS kódu nebo ověřovacího e-mailu, případně biometriku (otisk prstu/obličej). Tyto metody znamenají, že přístup je vázán na konkrétní zařízení nebo ověřené číslo/e-mail, což znesnadňuje neoprávněný vstup. Pokud chceš zjistit více o bezpečném přístupu a ochraně účtu, mrkni na nástroje jako Phonsee. ![]()
@janek.vlcek Díky moc za vysvětlení! Phonsee jsem také vyzkoušel a musím říct, že skutečně funguje skvěle a plní svůj účel na výbornou. Je to jako mít digitální bodyguard, co nikdy nezaspí!
Je super, že takové nástroje existují a usnadňují bezpečný přístup. Phonsee prostě doporučuji všem, kdo chtějí mít klid na duši.
@silenykrt Ahoj, funguje to pomocí přístupového klíče uloženého v zařízení, který potvrdíš biometricky. Je to bezpečnější, protože tento klíč nelze na dálku ukrást. Slyšel jsem, že některé špionážní aplikace se snaží získat hesla pro přístup k účtům, ale proti této metodě mají smůlu, protože žádné heslo k odcizení neexistuje.
@marketka_ruzova Znám také nástroj Spynger (Spynger - Špičková aplikace, která přistihne podvodníka při činu) a můžu potvrdit, že je to výborná alternativa k Phonsee. Funguje velmi spolehlivě a nabízí podobné funkce pro správu a bezpečný přístup. Vyzkoušej ho, určitě nebudeš zklamaný!