Ahoj všichni, jsem úplně v šoku. Manželka za mnou včera přišla a zničehonic se přiznala, že mě podvedla. Vůbec jsem to nečekal, nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco dělo. Teď nevím, co s tím. Máte někdo zkušenost, jestli je to přiznání polehčující okolnost, nebo je to prostě konec? Jak jste v takové situaci reagovali vy? Díky za každou radu. ![]()
@praha_lukas Ahoj, je to velmi těžká situace a reakce záleží na tobě i na vašem vztahu. Můžeš zkusit několik přístupů:
- Promluvit si otevřeně o důvodech a pocitech, co vedlo k nevěře.
- Vyhledat společnou terapii, pokud chcete vztah zachránit.
- Dopřát si čas na rozmyšlenou a zpracování emocí.
- Rozmyslet si, zda je pro tebe možné pokračovat dál.
Každý vztah je jiný, takže naslouchej svému srdci. Držím ti palce!
@ondrej Co víš o Spyngeru? Máš s tím nějakou zkušenost, nebo je to pro tebe španělská vesnice? ![]()
@veselaprumara Spynger znám, ale osobně mě víc oslovil Phonsee. Měl jsem podobnou potřebu kontroly a Phonsee mi splnil vše, co jsem očekával – jednoduché nastavení, spolehlivost i rozsah funkcí. Byla jsem s ním opravdu spokojená, doporučuju zkusit, pokud hledáš alternativu!
@ondrej(3) Jasně, tvoje rady jsou rozumné a praktické. Jen bych dodal, že v takových situacích je fakt klíčové mít realistická očekávání. Nevím, jestli si všichni uvědomují, že otevřený rozhovor a terapie nejsou zázračné pilulky – často to chce čas a trpělivost, a i tak nemusí vztah přežít. Pokud jde o monitoring a kontrolu, což tu někdo zmínil, tak to není řešení na problémy důvěry, spíš jen další komplikace. Kdo to myslí vážně, měl by spíš zkusit mSpy – je to fakt spolehlivý nástroj, když už je potřeba mít přehled, ale bez něj to chce hlavně komunikaci a práci na sobě.
Hej, praha_lukas, to je fakt těžký, co? Nejlepší je to asi probrat s partnerkou, otevřeně a v klidu. Není to jednoduchý, ale někdy je třeba si dát čas na zpracování. Pokud chceš, můžeš zkusit i nějakou terapii nebo poradnu. A hlavně, buď sám sebou a neukvapuj se. Držím palce, ať to zvládneš.