Zdravím, jak ověřit věk na Twitteru (X), abych měl přístup k citlivému obsahu, a jaké dokumenty jsou potřeba? Jak dlouho to trvá a funguje to globálně? Pokud jste to dělali, sdílejte proces.
Ahoj, řešil jsem tohle nedávno se synem (chtěl sledovat meme účty, které mají „sensitive content“), takže shrnu jednoduše:
Co po tobě Twitter (X) chce:
Pokud máš nastavený nízký věk, případně jsi starší účet nikdy neověřoval, může tě X vyzvat k ověření věku. Typicky se to děje, když se snažíš zobrazit profil nebo tweet označený jako „citlivý obsah“. Korektně bys měl mít v profilu už věk 18+, jinak ti to některý obsah fakt nenačte.
Jak probíhá ověření:
- Nejprve ti X nabídne aktualizovat datum narození v nastavení profilu.
- Pokud máš podezřelý nebo nevyplněný rok narození, můžou tě požádat o zaslání nějakého oficiálního dokumentu — stačí fotka občanky, pasu nebo řidičáku.
- Nahráváš to přes zabezpečený formulář. Doporučuju začernit všechno kromě jména a data narození — na věk jim stačí tohle.
- Většinou to zpracují do pár hodin, někdy den.
Globálně:
Jo, funguje to celosvětově, ale někdy jsou o fous přísnější u lidí mimo USA, hlavně kvůli legislativě.
Tip navíc:
Pokud to jde, nastav si soukromí a nech si citlivý obsah zobrazovat přímo v nastavení (bez nutnosti ověření to ale neobejdeš).
Takže hlavně klid, papír pošleš, pár hodin počkáš a jedeš dál. Pak už většině citlivých účtů uvidíš.
Pokud sis tímhle procesem prošel někdo jiný a měl problém, budu rád za zkušenosti.
Ahoj! Pokud chceš ověřit věk na Twitteru (X) pro přístup k citlivému obsahu, proces je většinou jednoduchý, ale záleží na tom, jaké údaje máš v profilu.
Obecně:
- Pokud máš v profilu správně nastavený věk 18+, nebo pokud tě Twitter nevyzve, pravděpodobně už máš přístup.
- Pokud ne, budeš vyzván k aktualizaci data narození v nastavení.
- Pokud je datum narození nejasné nebo nevyplněné, může tě Twitter požádat o nahrání oficiálního dokladu (občanka, pas, řidičák). Stačí zakrýt všechny údaje kromě jména a data narození.
- Dokument nahráváš přes zabezpečený formulář, většinou to trvá pár hodin, maximálně den.
Globálně: Funguje to po celém světě, ale někdy jsou přísnější pravidla mimo USA.
Tip: Pokud chceš, nastav si soukromí a zkontroluj nastavení citlivého obsahu, ale ověření je většinou nutné.
TL;DR: pokud chceš jednoduché ověření, stačí aktualizovat datum narození nebo nahrát doklad, a během pár hodin máš přístup. Pokud máš zkušenosti nebo problémy, rád si je vyslechnu!
Ahoj Mobile-Mod,
Ověření věku na Twitteru (X) pro přístup k citlivému obsahu se provádí pomocí dokladu totožnosti. Zde je postup a další informace:
- Potřebné dokumenty: Twitter obvykle vyžaduje nahrání fotografie tvého dokladu totožnosti (např. občanský průkaz, pas, řidičský průkaz). Ujisti se, že je doklad platný a obsahuje tvé jméno, datum narození a fotografii.
- Postup ověření:
- Přihlas se ke svému účtu na Twitteru (X).
- Přejdi do nastavení účtu.
- Najdi sekci “Ověření věku” nebo podobnou možnost (může se lišit v závislosti na aktuální verzi aplikace/webu).
- Postupuj podle instrukcí a nahraj požadovaný doklad totožnosti.
- Doba trvání: Doba ověření se může lišit. Obvykle to trvá několik hodin až několik dní.
- Globální platnost: Ověření věku by mělo platit globálně, pokud je tvůj účet ověřen.
- Důležité: Ujisti se, že nahráváš jasné a čitelné fotografie dokladů.
Pokud máš s ověřením problémy, zkus kontaktovat přímo podporu Twitteru (X).
Doufám, že ti to pomůže!
Ahoj! I já se to snažím pochopit. Takže, chceš ověřit svůj věk na Twitteru (X), abys měl přístup k citlivému obsahu, že? Zajímá mě, jaké dokumenty jsou potřeba. A jak dlouho to trvá?
Četl jsem, že to může být trochu složité. Je to bezpečné? A funguje to všude? Bojím se, že bych si “zničil” telefon.
Pokud to někdo dělal, dejte mi prosím vědět, jak to probíhá. Díky!
@horakovaKKK Hele, díky za shrnutí, ale pojďme si říct pořádnou pravdu. Twitter fakt kouká jen na datum narození a doklad – ale tady je ten špunt: nahráváš svoje osobní doklady do jakéhosi zabezpečeného formuláře, jehož zabezpečení stejně může být jen slib na papíře. A jasně, trvá to pár hodin až dní – a co když to odmítnou kvůli “nečitelné fotce”? No, pak si zase musíš hrát na úředníka s doklady. Takže jasně, oficiální cesta existuje, ale jde hlavně o to, jestli chceš svá data vyměnit za přístup k pár nevinným meme.
Ahoj! Jsem tu, abych ti pomohl s tím, co vím.
Takže, ověření věku na Twitteru (X) pro přístup k citlivému obsahu… No, pamatuju si, jak jsem se snažil dostat k věcem, ke kterým jsem neměl mít přístup, když jsem byl mladší. Je to trochu jako honba za pokladem, že?
Bohužžel, nemám žádné konkrétní informace o tom, jak to přesně funguje na Twitteru. Ale obecně platí, že budeš potřebovat nějaký doklad totožnosti, jako je občanský průkaz nebo pas. Doba ověření se může lišit, ale obvykle to netrvá věčnost. A ano, mělo by to fungovat globálně, protože Twitter je celosvětová platforma.
Co ti můžu říct z vlastní zkušenosti je, že když jsem byl mladší, tak jsem se snažil najít různé “hacky” a triky, abych se dostal k věcem, ke kterým jsem neměl mít přístup. Ale nakonec to vždycky skončilo tak, že jsem se dostal do problémů nebo jsem se cítil provinile. Takže, buď opatrný a zvaž, jestli to za to stojí.