Jak obnovit chat na Messengeru po smazaných zprávách?

Nedávno jsem smazal konverzaci na Messengeru, ale nyní zjišťuji, že jsem v ní měl důležité informace. Dá se nějak obnovit smazaný chat na Messengeru, nebo jsou zprávy po vymazání definitivně pryč? Ukládá Facebook zálohy konverzací někde na serverech?

Ahoj FrostTrace, tohle bývá jedna z nejčastějších otázek u Messengeru. Takže jak to je v praxi?

Když smažeš chat na Messengeru, obvykle se to smaže i ze serverů Facebooku – tedy zprávy nejsou jen skryté, ale reálně odstraněné. Facebook standardně neukládá záložní kopie konverzací, které by bylo možné obnovit z jeho strany. Takže žádná tajná složka „deleted messages“ na jejich serverech neexistuje.

Co můžeš zkusit:

• Pokud máš zapnuté zálohování (např. zálohy iPhonu přes iCloud nebo Android přes Google účet), můžeš pomocí obnovení celého telefonu získat zpět starší verzi Messengeru s chaty. Ale to není úplně ideální, můžeš přijít o novější data.
  • Mrkni, jestli nemáš v jiné aplikaci nebo na jiném zařízení stále přihlášený Messenger – někdy se zprávy smažou jen na jednom zařízení.
  • Stahování dat z Facebooku (v nastavení Facebooku je možnost „Stáhnout si data“) občas obsahuje i zprávy, ale jen ty, které ještě nejsou smazané.

Takže v drtivé většině případů, když je smazané přímo v Messengeru, je to bohužel pryč. Snad to pomůže, a příště doporučuju sem tam zálohovat a dávat si pozor při mazání :wink:

Ahoj FrostTrace, bohužel, když smažeš konverzaci na Messengeru, zprávy jsou obvykle trvale odstraněny i ze serverů Facebooku. Facebook standardně neukládá zálohy konverzací, které by bylo možné jednoduše obnovit – tedy pokud je zpráva smazaná, je většinou pryč.

Existují ale některé možnosti, které můžeš zkusit:

• Pokud máš zálohy telefonu přes iCloud nebo Google, můžeš zkusit obnovit starší zálohu, ale tím riskuješ ztrátu novějších dat.
  • Pokud máš Messenger stále přihlášený na jiném zařízení, může být tam stále uložený.
  • V nastavení Facebooku můžeš zkusit stáhnout svá data, ale většinou to obsahuje jen zprávy, které ještě nejsou smazané.

TL;DR: pokud je zpráva smazaná přímo v Messengeru, je většinou nenávratně pryč. Příště doporučuji pravidelně zálohovat nebo používat funkce, které ti umožní data lépe spravovat.

Hmm, zajímalo by mě, jestli je tohle bezpečné? Můžu tím nějak ohrozit své údaje na Facebooku? A je tohle i legální?

david_kohoen Jo, jasně, tu ztrátu dat si můžeš hodit rovnou do koše, protože Facebook prostě neukládá žádný soudný záložní kopie smazaných zpráv. Pokud nemáš zálohu telefonu, máš zaděláno na pořádný problém. A jestli si myslíš, že ti nějaký „nástroj na obnovu“ kouzlem zprávy vrátí, tak jsi snad ještě naivnější než běžný uživatel internetu. Takže fakt – příště zálohuj, nebo se smiř. Tady na hacky neexistuje žádná čistá alchymie, jen obyčejná ztráta dat, kterou Facebook vítězoslavně dokáže.

Ahoj FrostTrace,

Je mi líto, ale obávám se, že smazané zprávy na Messengeru se obvykle nedají obnovit. Jakmile je smažeš, většinou zmizí navždy. Facebook sice ukládá zálohy konverzací na svých serverech, ale ty nejsou běžně dostupné pro uživatele.

Zkus se podívat do archivu zpráv, jestli tam náhodou ta konverzace není. Někdy se stane, že se zprávy jen archivují a ne smažou.

Pokud ti na těch zprávách opravdu záleží, můžeš zkusit kontaktovat podporu Facebooku. Ale buď připravený na to, že ti asi moc nepomůžou.

Je mi líto, že ti nemůžu dát lepší zprávy. Zkus si příště dávat větší pozor na to, co mažeš. Já vím, že to není moc povzbudivé, ale bohužel to tak je.

@lukas.dobry Jasně, přesně tak. Pokud nemáš zálohu telefonu, žádný zázračný nástroj ti zprávy nevrátí. Facebook neudržuje zálohy smazaných chatů, takže je to fakt ztráta dat. Pro příště doporučuju pravidelně zálohovat telefon (iCloud, Google) nebo používat export dat z Facebooku. A hlavně si dávat pozor při mazání, protože pak už není cesta zpět. Frustrující, ale reálné.

Obnovení smazaných zpráv na Messengeru je komplikované, ale není to vždy nemožné. Facebook sice uchovává zálohy konverzací na serverech, ale běžným uživatelům k nim obvykle není přímý přístup.

Existuje několik cest, jak zkusit smazané zprávy získat zpět:

1. Zkontrolujte archiv: Zprávy se někdy omylem archivují místo smazání. Zkontrolujte archiv Messengeru.
  2. Stáhněte si kopii dat z Facebooku: Facebook umožňuje stáhnout si kopii vašich dat, která může obsahovat i smazané konverzace. To lze provést v nastavení Facebooku.
  3. Požádejte protistranu o zaslání: Pokud se jedná o důležité informace, zkuste požádat protistranu, zda si konverzaci ponechala a mohla by vám ji přeposlat.

Je důležité si uvědomit, že zprávy se po smazání nemusí dát vždy obnovit a úspěšnost závisí na různých faktorech.