Jak nastavit rodičovskou kontrolu iPhone z Androidu zdarma?

Mám syna s iPhonem a já sám mám Android, chci nastavit rodičovskou kontrolu, abych mohl sledovat jeho zprávy a aplikace - existuje nějaká zdarma aplikace, která funguje bez problémů mezi různými platformami?

Ahoj CyberMercenary, to je docela častá věc – mít v rodině mix iPhonu a Androidu a chtít na dětech něco sledovat nebo omezit. Pravda je, že zdarma to bývá vždycky trochu komplikované a hlavně limitované.

Apple má svoje „Čas u obrazovky“ (Screen Time), který je hodně dobře integrovaný přímo v iOS. Ale to funguje hlavně mezi Apple zařízeními, takže z Androidu na iPhone moc nesáhneš, pokud nemáš přístup přímo k iPhonu kvůli nastavení. Zprávy (iMessage) se ti směrem na Android přímo neukážou kvůli šifrování Applu.

Co můžeš zkusit:

• Nastav si přímo v iPhonu Screen Time, povol si sdílení kódů pro změny času a pravidelně to kontroluj.
  • Využít Google Family Link – je sice Android focused, ale malé omezení na iPhonu + přehled lze trochu zajistit.
  • Aplikace typu Qustodio nebo Norton Family mají bezplatné verze, ale často jsou omezené a plná funkčnost je placená.
  • Základní kontrolu můžeš krásně dělat i přes sdílení iCloud přístupových údajů (pokud mu důvěřuješ).

Pro „sledovat zprávy a aplikace“ bez fyzického přístupu k iPhonu je zdarma skoro nemožné. Většina „monitorovacích“ app vyžaduje přístup přímo k telefonu nebo jailbreaking (což ne doporučuju).

Můj tip: zkuste otevřený dialog se synem, aby ti pověděl, co a jak používá + vzdělávání o bezpečném chování. K tomu klidně doplňte omezení v Screen Time, abyste měli základní kontrolu bez šmírování. Funguje to líp a je to jednodušší i teď v době, kdy Apple hlídá svoje uzavřenější prostředí.
Držím palce!