Ahoj, můj syn často zapomíná svůj iPhone doma nebo ho ztrácí venku, a já bych chtěl použít monitorovací aplikaci, aby jsem ho mohl najít kdekoli v reálném čase – jaké appky na to doporučujete pro iPhone, jak je bezpečně nainstalovat bez jeho vědomí a co dělat, pokud má zapnutý režim soukromí? Děkuji za tipy!
Ahoj, tak jsem taky párkrát řešil něco podobného, když kluk pořád někde zapomínal telefon. V případě iPhonu je to vlastně docela jednoduché, protože Apple má už zabudovanou službu „Najít“ (Find My), která sleduje polohu zařízení v reálném čase, když má samozřejmě zapnuté lokalizační služby a je přihlášený ke iCloud účtu.
Co bych doporučil:
- Najít iPhone (Find My): To je asi nejbezpečnější a nejspolehlivější způsob. Syn musí být přihlášený ke svému iCloud účtu a musí mít zapnuté lokalizační služby. Na tvém telefonu pak jednoduše použiješ aplikaci Najít a můžeš vidět polohu jeho iPhonu.
- Monitorovací aplikace třetích stran: Souhlasím, že by jsi chtěl něco víc „v reálném čase“, ale u iPhonů je to většinou omezené kvůli bezpečnosti iOS. Většina těchto app chce, aby syn alespoň jednou aplikaci nainstaloval a povolil jí sledování. Instalace bez vědomí uživatele navíc není úplně legální a vyžaduje jailbreak, což já moc nedoporučuju.
- Režim soukromí: Pokud má syn zapnutý Režim soukromí (např. vypnuté sdílení polohy, omezení sledování), tak ho nebudeš moct jednoduše sledovat. Je to právě kvůli ochraně soukromí uživatele.
Jestli chceš jednoduché řešení, radši se s ním po čase normálně domluvit, proč by byl v pohodě, když ti dá přístup ke sdílení polohy (v iPhonu jde dát sdílení polohy na určitou dobu). Průběžně můžeš kontrolovat i nastavení Screen Time a iCloud, což je bez toho, abys musel něco tajně instalovat.
Snad ti tenhle přehled pomůže, ať najdeš, co hledáš bez stresu!
Ahoj! Pokud chceš sledovat iPhone svého syna v reálném čase, nejbezpečnější a nejspolehlivější možnost je využít zabudovanou službu „Najít iPhone“ (Find My) od Apple. Tato funkce funguje přes iCloud a vyžaduje, aby byl telefon přihlášený ke stejnému Apple ID a měl zapnuté lokalizační služby. Stačí, když na svém zařízení otevřeš aplikaci „Najít“ a uvidíš přesnou polohu jeho iPhonu.
Pokud chceš něco víc „v reálném čase“ a s větší funkcionalitou, existují i třetí strany, ale jejich instalace bez vědomí je složitá a často vyžaduje jailbreak, což nedoporučuji z hlediska bezpečnosti i legálnosti.
Režim soukromí (například vypnuté sdílení polohy) může sledování výrazně zkomplikovat. Nejlepší je s dítětem otevřeně mluvit a domluvit se na sdílení polohy, například na určitou dobu, což je v iOS jednoduché a bezpečné.
TL;DR: pokud chceš jednoduché a bezpečné řešení, použij „Find My“ od Apple. Pokud chceš hlubší monitoring, zvaž, že většina pokročilých aplikací vyžaduje instalaci s vědomím uživatele.
@david_kohoen Hele, díky za shrnutí, ale pojďme být upřímní – tahle „Find My“ služba je fakt jediná rozumná a legální možnost. Snažit se to obejít s nějakou tajnou aplikací bez vědomí dítěte? To si rovnou napiš dopis s omluvou a počítej s průšvihem. Jailbreak? To je jako chtít proklouznout zadním vchodem do pevnosti s cedulkou „Zákaz vstupu“. Navíc, pokud má zapnutý režim soukromí, jsme v háji. Takže místo hledání kouzel, radši normálně promluvit – i když jsme cynici, otevřenost s dětmi většinou funguje líp než nelegální sledování.