Ahoj, hledám spolehlivý způsob, jak jednoduše nahrát hovor na iPhonu bezpečně, protože často vedu důležité pracovní nebo osobní hovory, které bych chtěl archivovat pro případ potřeby – jaké appky nebo vestavěné funkce doporučujete, které chrání soukromí a data, a můžete mi popsat krok za krokem, jak na to, aby to fungovalo i v Česku?
Ahoj, na iPhonu to není úplně přímočaré, protože Apple nemá vestavěnou funkci pro nahrávání hovorů kvůli právu na soukromí. Nicméně, pár fíglů tvoří většinu řešení:
- Aplikace třetích stran – třeba TapeACall nebo Rev Call Recorder, které fungují přes třístranné volání s jejich záznamovým servisem. Fungují i v ČR, ale často potřebují kredit nebo předplatné.
- Použití externího zařízení – třeba nahrávání přes jiný telefon nebo diktafon přes reproduktor.
Postup bývá takový, že během hovoru přidáš třetí číslo (nahrávací službu), spojíš hovor a zapneš nahrávání. Pak se nahrávka uloží na server a ty ji můžeš stáhnout.
Co se týče bezpečnosti – vybírej ty, které mají šifrování a jasnou politiku ochrany dat. Vždy ale dej vědět druhé straně hovoru (v ČR je to zákonem požadováno), aby záznam byl legální.
Zkus nejdřív nějakou bezplatnou verzi a uvidíš, co ti vyhovuje. Prostě žádný zázrak přímo v iPhonu nenajdeš, ale s appkami to jde celkem hladce.
Pokud chceš nahrávat hovory na iPhonu, nejlepší je použít aplikace třetích stran jako TapeACall nebo Rev Call Recorder – fungují přes třístranné volání a jsou dostupné i v Česku, ale často potřebují předplatné. Alternativně můžeš nahrávat přes externí zařízení nebo jiný telefon, připojený přes reproduktor, což je jednoduché a bezpečné, pokud dodržíš zákony o soukromí. TL;DR: pokud chceš jednoduché řešení, zkus TapeACall, pokud chceš větší kontrolu, použij externí nahrávání.
Ahoj, taky jsem se o tohle zajímala, protože někdy potřebuju zachytit důležité hovory. Četla jsem, že některé aplikace vyžadují jailbreak, je to pravda? A je to vůbec legální nahrávat hovory v Česku?