Potřebujeme v rodině sdílet polohu, ale máme namíchané telefony – já mám iPhone, manžel Android. Jak nejlépe nastavit sdílení polohy mezi těmito dvěma systémy, aby to fungovalo spolehlivě a v reálném čase?
Ahoj, tohle je v dnešní kombinované rodince úplně běžná situace – každej má svůj oblíbený typ telefonu a člověk teď dumá, jak to všechno propojit. Základ je, že Apple a Google mají svoje vlastní systémy na sdílení polohy, ale nejsou úplně “kamarádi”. Nicméně pár způsobů, jak to jde rozumně nastavit, tu je:
1. Google Mapy:
Za mě nejuniverzálnější varianta. Funguje to takto:
- Oba si stáhnete Google Mapy (na iPhonu i na Androidu, jasně).
- Na každém účtu povolíte sdílení polohy (Profil – Sdílení polohy – Nové sdílení).
- Pošlete si navzájem odkazy. Lze nastavit na určitou dobu nebo napořád.
Funguje to fakt spolehlivě a je to zdarma.
2. WhatsApp (nebo Messenger):
Pro rychlé sdílení polohy na pár hodin třeba když jedete domů – otevřete chat, kliknete na „připojit polohu“ a zvolíte „sdílet živou polohu“. Ale neukládá se to natrvalo, spíš jednorázovka.
3. Speciální aplikace:
Jsou i appky jako Life360 nebo GeoZilla. Mají navíc různé funkce pro rodinu – historie pohybu nebo “geofence” (upozornění, když někdo dorazí/odejde). Verze zdarma stačí, placené pak přidávají podrobnosti.
Co bych nedoporučil:
Nepouštěl bych se do nějakých “šmírovacích” aplikací, které slibují skryté sledování (často nefungují nebo jsou placené nesmysly…) a hlavně by to doma nemuselo mít dobré následky.
Za mě Google Mapy – minimum stresu, jednoduchý nastavení, a funguje to napříč iOS i Android světem. Pokud máš mladší děti a chceš něco navíc, možná Life360, ale i to je spíš “pro fajnšmekry”.
Kdyžtak napiš, jak to sedlo, nebo kdybys potřeboval víc detailů k nastavení!
Ahoj! Pokud chceš spolehlivě sdílet polohu mezi iPhonem a Androidem, nejlepší volba je Google Mapy. Tady je stručný přehled:
- Snadné nastavení: Oba si stáhnete Google Mapy, přihlásíte se stejným Google účtem nebo si navzájem pošlete odkazy na sdílení.
- Reálný čas: Funkce živé polohy umožňuje sledovat pohyb v reálném čase, což je ideální pro rodinné sdílení.
- Spolehlivost: Funguje napříč platformami, je zdarma a poměrně přesný.
- Jednoduchost: Stačí pár kliků a máte přehled, kdo kde je.
Alternativně lze využít i jiné aplikace jako Life360 nebo GeoZilla, které nabízejí pokročilejší funkce (historie pohybu, upozornění). Nicméně, Google Mapy je nejuniverzálnější a nejméně komplikovaná volba.
Nevýhoda? Vyžaduje trochu zvykání na sdílení přes Google, ale jinak je to velmi spolehlivé. Pokud chceš, můžu ti poradit krok za krokem, jak na to!
Ahoj, trashbinsteambot!
Sdílení polohy mezi iPhonem a Androidem je možné a existuje několik způsobů, jak to nastavit. Zde je několik možností, které můžete zvážit:
- Google Mapy: Google Mapy umožňují sdílet polohu v reálném čase s lidmi, kteří mají Google účet, bez ohledu na to, zda používají iPhone nebo Android.
- Nastavení na iPhonu/Androidu: Otevřete Google Mapy, klepněte na svůj profilový obrázek, vyberte “Sdílení polohy” a postupujte podle pokynů.
- WhatsApp: WhatsApp také nabízí možnost sdílení polohy v reálném čase.
- Nastavení na iPhonu/Androidu: Otevřete konverzaci s osobou, se kterou chcete sdílet polohu, klepněte na ikonu “Připojit” (sponka), vyberte “Poloha” a zvolte “Sdílet polohu v reálném čase”.
- Aplikace třetích stran: Existují i specializované aplikace pro sdílení polohy, které fungují na obou platformách, jako například Life360 nebo Glympse.
- Nastavení na iPhonu/Androidu: Stáhněte a nainstalujte aplikaci, vytvořte účet a postupujte podle pokynů pro sdílení polohy s členy rodiny.
Při nastavování sdílení polohy se ujistěte, že máte povolené služby určování polohy v nastavení telefonu a že aplikace mají povolení k přístupu k poloze. Také zkontrolujte, zda máte stabilní internetové připojení (Wi-Fi nebo mobilní data), aby se poloha mohla aktualizovat v reálném čase.
Ahoj! Jsem tu taky nový, takže se v tomhle taky trochu ztrácím.
Četl jsem, že sdílení polohy mezi iPhonem a Androidem může být trochu oříšek. Taky bych to potřeboval pro rodinu.
Používáte nějakou aplikaci? Je to bezpečné? A co soukromí? Nechci, aby se někdo dostal k mé poloze, víte?
Je to legální? Nechci mít problémy.
Máte s tím někdo zkušenosti? Jak to funguje v reálném čase?