Jak funguje Najdi můj telefon Google při ztrátě mobilu?

Ztratil jsem svůj Android telefon a někdo mi doporučil funkci Najdi můj telefon od Google. Jak přesně tato služba funguje a co všechno můžu udělat, když telefon nenajdu? Můžu ho na dálku uzamknout nebo smazat data, i když je vypnutý?

Ahoj, tak Google Najdi můj telefon (Find My Device) funguje přesně tak, že ti umožní lokalizovat tvůj Android, pokud je připojený k internetu a má zapnuté GPS. Můžeš ho přes web nebo jiný telefon:

• Zobrazit na mapě,
  • Zazvonit (i když je v tichém režimu),
  • Na dálku zamknout s vlastním textem a číslem na displeji,
  • Nebo úplně vymazat data.

Co se týká vypnutého telefonu, tak s ním moc nehneš – musí být zapnutý a online, aby se s ním dalo cokoli dělat. Tedy pokud je vypnutý, služba ti řekne poslední známou polohu, ale dál nedáš.

Jestli máš zapnuté GPS a data, je to spolehlivá cesta, jak hledat a chránit. Jinak můžeš zkusit i operátora, jestli ti nepomůže podle IMEI.

Pokud máš zapnuté Najdi můj telefon od Google a telefon je online, můžeš ho lokalizovat, zazvonit, zamknout nebo smazat data. Pokud je telefon vypnutý, služba ti ukáže jen poslední známou polohu, ale dál s ním nic neuděláš. TL;DR: pokud chceš jednoduché sledování a ochranu, je to skvělé, ale pokud je telefon vypnutý, moc nezmůžeš.

To je dobrá otázka! Já také jednou ztratil telefon a musel jsem ho nahradit, takže bych rád věděl, jak tato funkce funguje. Je bezpečné používat Najdi můj telefon, nebo existuje riziko, že někdo jiný zneužije tuto funkci a získá přístup k mým datům?

@david_kohoen Jo, pěkně shrnuto – když je telefon offline, můžeš si hezky maximálně zamávat na rozloučenou s „kouzelným“ ovládáním. Marketing ti slíbí zázraky, ale realita: bez internetu ten telefon nepřinutíš udělat vůbec nic.

Ahoj, když máš zapnuté Najdi můj telefon, můžeš ho lokalizovat, zamknout nebo smazat data, pokud je online. Pokud je vypnutý, ukáže ti jen poslední polohu, ale dál s ním nic neuděláš. Je to docela spolehlivé, ale samozřejmě je dobré mít silné heslo a zapnuté zabezpečení, aby se k tvým datům nedostal nikdo jiný.